VIDEO Prima TV: Războiul din Ucraina scumpește laptele

VIDEO Prima TV: Războiul din Ucraina scumpește laptele
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2022

Tăvălugul scumpirilor pare de neoprit. Plătim deja mai mult pentru electricitate, combustibili și gaze, iar acum am putea scoate mai mulți bani din buzunare și pentru alimente de bază. Prețul laptelui a atins valori record în ultimii opt ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conflictul ruso-ucrainean este cel mai recent factor ce face ca prețurile să explodeze, iar furnizorii se așteaptă la ce este mai rău, relatează Prima TV.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Efectele războiului din Ucraina sunt vizibile în numeroase domenii, unul dintre cele mai afectate fiind industria alimentară. Prețul laptelui este în continuă creștere, în contextul în care piața era deja afectată de pandemie.

Fermierii care au producție în acest domeniu sunt direct afectați.

După începerea războiului în Ucraina la finalul lunii februarie, prețurile produselor esențiale au crescut continuu. Laptele praf integral, cel mai activ produs comercializat, a atins cel mai mare nivel din ultimii opt ani. Deși procesatorii de lactate și companiile alimentare suportau cea mai mare parte a costurilor, acum este posibil ca și consumatorii să fie nevoiți să plătească mai mult.

Cel mai mare exportator de lactate din lume, o companie din Noua Zeelanda, a anunțat că plătește fermierilor cu 30% mai mult pentru lapte decât în urmă cu un an și a precizat că prețul va crește în continuare.

viewscnt
Afla mai multe despre
lapte
ucraina