Allied Engineers - cel mai bun an de la înființare

Allied Engineers - cel mai bun an de la înființare

Mihai Dragomir, Managing Partner la Allied Engineers

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2023

Allied Engineers, companie românească de proiectare generală, cu un istoric de 20 de ani pe piața de construcții, a înregistrat în 2022 o creștere de aproximativ 30% a business-ului față de anul anterior. Cifra de afaceri a companiei este indicată la 3 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Unul dintre factorii care au dus la creșterea înregistrată de Allied Engineers anul trecut este consolidarea poziției în categorii ca investițiile industriale, comercial-logistice și rezidențiale.

PROFIT NEWS TV Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston România: Chiar și fără subvenții, piața pompelor de căldură a crescut anul trecut foarte mult. Așteptările pentru aceste produse sunt să aibă un consum redus CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston România: Chiar și fără subvenții, piața pompelor de căldură a crescut anul trecut foarte mult. Așteptările pentru aceste produse sunt să aibă un consum redus

De asemenea, compania și-a extins serviciile, accesând și proiecte din zona publică, care au vizat în mod particular o serie de unități spitalicești.

Sectorul energiei regenerabile, domeniu în care Allied Engineers activează de circa 10 ani, a adus companiei lucrări semnificative, cum ar fi proiecte de parcuri fotovoltaice și eoliene cu o putere cumulată de peste 1GW.

În ceea ce privește industriile reprezentative din care au provenit proiectele Allied Engineers în 2022, acestea au fost comercial-logistic (28%), rezidențial (25%), industrial (16%), office (11%), energie (8%), hotelier (6%), respectiv proiecte publice (6%).

„Deși ultimii ani au fost marcați atât de o criză pandemică, cât și de un război la graniță, ambele cu efecte și implicații directe și asupra evoluției industriei de construcții, 2022 a fost cel mai bun an al nostru din toți cei 20 de ani de la înființare. În ciuda scumpirilor din ultima perioadă și a întregului context geo-politic, activitatea de proiectare este într-un trend ascendent, iar proiectele în care suntem implicați acum sunt semnificativ mai mari decât cele de anul trecut”, a explicat Mihai Dragomir, Managing Partner la Allied Engineers. 

În prezent, compania se bazează pe o echipă de peste 60 de angajați.

Pentru anul în curs, Allied Engineers estimează o creștere de aproximativ 20% a business-ului, în contextul creșterii investițiilor publice, dar și al creșterii cotei de piață în segmentul industrial, ca urmare a relocării companiilor cu unități de producție anterior aflate în Ucraina sau Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
allied engineers
proiectare