Antibiotice Iași vrea să își deschidă reprezentanțe în Ucraina și Republica Moldova

Antibiotice Iași vrea să își deschidă reprezentanțe în Ucraina și Republica Moldova
scris 2 feb 2018

Antibiotice Iași (simbol bursier ATB), unul din cei mai importanți producători români de medicamente generice, vrea să își deschidă reprezentanțe în Ucraina și în Republica Moldova, subiectul urmând a fi supus votului de către acționari în adunarea din 5 martie.

De altfel, compania a deschis anul trecut o reprezentanță și în Vietnam, scrie News.ro.

Exporturile realizate de companie în primele nouă luni ale anului trecut au atins valoarea de 91,7 milioane lei, în creștere cu 26%, comparativ cu perioada similară a anului 2016. Principalele destinații ale produselor antibiotice au fost Asia (38%), America de Nord (26%) și Europa (18%), vânzările în aceste zone reprezentând aproximativ 80% din totalul vânzărilor realizate.

Apple a vândut mai puține iPhone-uri, dar a câștigat mai mulți bani în Q1 2018 CITEȘTE ȘI Apple a vândut mai puține iPhone-uri, dar a câștigat mai mulți bani în Q1 2018

De asemenea, acționarii vor să aprobe în ședința din 5 martie modificarea componenței Consiliului de Administrație.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi este majorarea indemnizației fixe și variabile brute lunare a membrilor Consiliului de Administrație și a directorului general.

Portofoliul companiei numără 148 de medicamente generice.

În primele nouă luni ale anului trecut, compania a înregistrat venituri din vânzări de 234,2 milioane lei, în creștere cu 4% față de valoarea estimată în bugetul de venituri și cheltuieli și cu 3% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, când a înregistrat o valoare de 227,3 milioane lei.

De asemenea, profitul net s-a ridicat la 20,24 milioane lei, în creștere cu 37% comparativ cu valoarea bugetată și cu 14% față de primele 9 luni ale anului 2016.

Antibiotice Iași are o valoare de piață de 362,5 milioane lei.

Acționarul majoritar a companiei este Ministerul Sănătății, cu 53,01% din acțiuni, în timp ce SIF Oltenia deține 14,25% din capital. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
antibiotice iasi
modova
ucraina