Legea privind fructe și legume proaspete în școli, în special banane, promulgată

Legea privind fructe și legume proaspete în școli, în special banane, promulgată
scris 5 mar 2018

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de promulgare a trei legi, între care cea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru școli al Uniunii Europene.

Această lege are ca obiect de reglementare aprobarea participării României la Programul pentru școli al UE, din perspectiva stabilirii măsurilor menite să permită aplicarea reglementărilor incidente ale Uniunii, corelativ obiectivelor politicii europene în domeniu, scrie Agerpres.

Mai exact, proiectul asigură aplicarea eficientă a măsurilor coerente în ceea ce privește acordarea de ajutoare din partea Uniunii Europene pentru furnizarea și distribuția de fructe și legume proaspete, în special banane, de fructe și legume prelucrate destinate copiilor din cadrul programului de încurajare a consumului de fructe și legume în școli.

Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul de lege care acorda Casei Regale dreptul de a folosi în mod gratuit Palatul Elisabeta timp de încă 49 de ani. UPDATE Proiectul va fi refăcut și va permite utilizarea Palatului CITEȘTE ȘI Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul de lege care acorda Casei Regale dreptul de a folosi în mod gratuit Palatul Elisabeta timp de încă 49 de ani. UPDATE Proiectul va fi refăcut și va permite utilizarea Palatului

Autoritățile competente la nivel local pentru aplicarea programului sunt consiliul județean și/sau consiliul local care își asumă organizarea și derularea procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziția produselor. Totodată, consiliile județene și locale sunt obligate să colaboreze și să-și distribuie responsabilitățile înainte de demararea programului conform procedurii aprobate prin hotărâre a Guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
klaus iohannis
fructe
banane