ANUNȚ Semnătură digitală calificată gratuită pentru fiecare român

ANUNȚ Semnătură digitală calificată gratuită pentru fiecare român
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2023

Autoritatea pentru Digitalizarea României pregătește un proiect care să permită fiecărui român să aibă o semnătură digitală calificată gratuită.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat în toamnă că au fost depuse două oferte pentru o licitație ADR de aproape 100 milioane lei care vizează digitalizarea relației cetățenilor cu statul.

Portalul PDURo, dezvoltat în cadrul proiectului, va înlocui Punctul de Contact Unic Electronic (PCUe) cu toate funcționalitățile existente, se va integra cu ROeID - care va oferi identitatea digitală pentru persoanele fizice române - și cu nodul eIDAS pentru validarea identității cetățenilor străini.

CONFIRMARE Tranzacție - Safety Broker a achiziționat portofoliul Globasig CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție - Safety Broker a achiziționat portofoliul Globasig

Acym, Autoritatea pentru Digitalizarea României și Ministerul Comunicațiilor pregătesc lansarea unei extensii a proiectului ROeID care să permită alocarea acestor semnături digitale.

Proiectul va fi finanțat din fonduri europene.

FOTO Affidea semnează o nouă achiziție în România, a treia din acest an CITEȘTE ȘI FOTO Affidea semnează o nouă achiziție în România, a treia din acest an

Dragoș Vlad, președintele ADR, este citat de ProSport spunând ”Este o intenție de a continua proiectele pe care le avem deja implementate, cum ar fi Platforma Software Centralizată pentru Identificare Digitală – PSCID, cu aplicația mobilă ROeID. Următorul pas firesc este întărirea lanțului de încredere din punct de vedere al Regulamentului 910 (eIDAS), căruia i se poate asocia semnătura digitală. Va fi integrat in platforma ROeID.

Căutăm finanțare în actualul program european PoCIDIF componente de finanțare, urmând să pregătim toată documentația necesară obținerii finanțării”.

viewscnt
Afla mai multe despre
semnatura digitala
roman