Apple negociază cu doi giganți chinezi în vederea furnizării de baterii pentru viitorul automobil electric al companiei

Apple negociază cu doi giganți chinezi în vederea furnizării de baterii pentru viitorul automobil electric al companiei

Tim Cook

scris 9 iun 2021

Apple negociază cu două companii chineze, CATL și BYD, în vederea furnizării de baterii pentru viitorul automobil electric al companiei, dar cu condiția construirii unor fabrici în SUA.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

CATL este cel mai mare producător de baterii auto, iar BYD este numărul 4 din piață, conform Reuters.

Directorul general al Apple, Tim Cook a transmis recent unele indicii privind planurile companiei pentru automobilele autonome, precum și opinia sa față de producătorul de automobile electrice Tesla și șeful acesteia, Elon Musk, într-o discuție cu Kara Swisher pe podcastul ”Sway”.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Există de mult timp așteptări ca Apple să intre în sectorul auto cu propriul său vehicul sau să-și vândă tehnologia către alți producători de mașini, iar compania a făcut o serie de mișcări indicând că intenționează să facă acest lucru.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Pentru a-și întări capacitatea de inginerie, compania a achiziționat în 2019 startup-ul de autovehicule Drive.ai.

Un vehicul autonom ar putea poziționa compania în concurență cu Tesla, care își dezvoltă propriile caracteristici de conducere automată.

În 2018, Apple l-a reangajat pe Doug Field, pe atunci vicepreședinte principal pentru inginerie la Tesla, pentru a lucra, probabil, la mașini cu conducere automată.

Apple a adus, de asemenea, alți câțiva foști angajați Tesla, inclusiv fostul vicepreședinte al Tesla Michael Schwekutsch, acum director senior de inginerie pentru Grupul de proiecte speciale de la Apple.

SURPRIZĂ - FOTO Daniel Boaje revine în business-ul McDonald\'s. “9 luni am rezistat...” CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - FOTO Daniel Boaje revine în business-ul McDonald's. “9 luni am rezistat...”

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a afirmat anul trecut că a încercat odată să înceapă discuții pentru a vinde compania către Apple, dar Cook a refuzat să vină la o întâlnire.

”Știi, nu am vorbit niciodată cu Elon, deși am o mare admirație și respect pentru compania pe care a construit-o. Cred că Tesla a făcut o treabă incredibilă, nu numai luând conducerea, ci păstrând conducerea pentru o perioadă atât de mult timp în spațiul vehiculelor electrice. Așa că am o mare apreciere pentru ei ”, i-a spus Cook lui Swisher.

Cel mai recent, CNBC a scris că Apple a fost aproape de finalizarea unui acord cu Hyundai-Kia pentru fabricarea unui vehicul electric autonom marca Apple la uzina de asamblare Kia din West Point, Georgia. Cu toate acestea, producătorii de automobile au respins ulterior această informație.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
cook
tesla
musk