Șeful Apple prezintă planurile companiei pentru automobilele autonome și opinia față de Tesla și Elon Musk

Șeful Apple prezintă planurile companiei pentru automobilele autonome și opinia față de Tesla și Elon Musk
scris 6 apr 2021

Directorul general al Apple, Tim Cook a transmis unele indicii privind planurile companiei pentru automobilele autonome, precum și opinia sa față de producătorul de automobile electrice Tesla și șeful acesteia, Elon Musk, într-o discuție cu Kara Swisher pe podcastul ”Sway”, relatează CNBC.

”Autonomia în sine este o tehnologie de bază, în opinia mea. Dacă analizezi lucrurile, mașina, în multe privințe, esge un robot. Un automobil autonom este un robot. așa că sunt o mulțime de lucruri pe care le poți face cu autonomia. Și vom vedea ce face Apple”, a spus Cook, arată news.ro.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

”Investigăm atât de multe lucruri la nivel intern. Multe dintre acestea nu văd lumina zilei.  Nu spun că unul dintre ele nu o va face”, a adăugat Cook.

Când a fost întrebat dacă Apple lucrează la o mașină sau la tehnologia din interiorul unei mașini, Cook a refuzat să comenteze.

”Ne place să integrăm hardware-ul, software-ul și serviciile și să găsim punctele de intersecție ale acestora, deoarece credem că acolo apare magia. Și așa ne place să facem. Și ne place să deținem tehnologia primară din jurul nostru ”, a spus el.

Există de mult timp așteptări ca Apple să intre în sectorul auto cu propriul său vehicul sau să-și vândă tehnologia către alți producători de mașini, iar compania a făcut o serie de mișcări indicând că intenționează să facă acest lucru.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Pentru a-și întări capacitatea de inginerie, compania a achiziționat în 2019 startup-ul de autovehicule Drive.ai.

Un vehicul autonom ar putea poziționa compania în concurență cu Tesla, care își dezvoltă propriile caracteristici de conducere automată.

În 2018, Apple l-a reangajat pe Doug Field, pe atunci vicepreședinte principal pentru inginerie la Tesla, pentru a lucra, probabil, la mașini cu conducere automată.

Apple a adus, de asemenea, alți câțiva foști angajați Tesla, inclusiv fostul vicepreședinte al Tesla Michael Schwekutsch, acum director senior de inginerie pentru Grupul de proiecte speciale de la Apple.

SURPRIZĂ - FOTO Daniel Boaje revine în business-ul McDonald\'s. “9 luni am rezistat...” CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - FOTO Daniel Boaje revine în business-ul McDonald's. “9 luni am rezistat...”

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a afirmat anul trecut că a încercat odată să înceapă discuții pentru a vinde compania către Apple, dar Cook a refuzat să vină la o întâlnire.

”Știi, nu am vorbit niciodată cu Elon, deși am o mare admirație și respect pentru compania pe care a construit-o. Cred că Tesla a făcut o treabă incredibilă, nu numai luând conducerea, ci păstrând conducerea pentru o perioadă atât de mult timp în spațiul vehiculelor electrice. Așa că am o mare apreciere pentru ei ”, i-a spus Cook lui Swisher.

Cel mai recent, CNBC a scris că Apple a fost aproape de finalizarea unui acord cu Hyundai-Kia pentru fabricarea unui vehicul electric autonom marca Apple la uzina de asamblare Kia din West Point, Georgia. Cu toate acestea, producătorii de automobile au respins ulterior această informație.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
cook
tesla
musk