Aramco și-a mărit oferta publică inițială la un nivel record de 29,4 miliarde de dolari, prin exercitarea unei opțiuni de supraalocare

Aramco și-a mărit oferta publică inițială la un nivel record de 29,4 miliarde de dolari, prin exercitarea unei opțiuni de supraalocare
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2020

Gigantul producător de petrol saudit Aramco a exercitat o opțiune de vânzare de acțiuni de 450 de milioane de titluri, iar oferta publică inițială a atins un nivel record de 29,4 miliarde de dolari, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În decembrie anul trecut, Aramco a atras inițial o sumă record de 25,5 miliarde de dolari, prin vânzarea a 3 miliarde de acțiuni la prețul de 32 de riali (8,55 dolari) pe unitate, dar a indicat că ar putea suplimenta oferta prin intermediul unei opțiuni de suplimentare a vânzării, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ A murit Cristina Țopescu CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ A murit Cristina Țopescu

Opțiunea de supraalocare permite companiilor să emită mai multe acțiuni în cadrul unei oferte publice inițiale, atunci când cererea din partea participanților este ridicată.

Acțiunile suplimentare ale opțiunii au fost alocate investitorilor în cadrul procesului de book-building, a explicat Aramco.

Compania a precizat că nu au fost oferite alte acțiuni pe piață, în afară de cele alocate deja opțiunii.

Acțiunile Aramco au fost volatile în ultima perioadă, din cauza îngrijorărilor geopolitice, pe fondul tensiunilor dintre Statele Unite și Iran, după uciderea unui general iranian, în timpul unui atac american cu dronă.

Săptămâna trecută, evaaluarea Aramco era de circa 1.870 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
aramco
petrol
actiuni