100.000 de vehicule Opel vor fi rechemate la service

100.000 de vehicule Opel vor fi rechemate la service
scris 15 oct 2018

Ministerul german al Transporturilor a anunțat luni că aproximativ 100.000 de vehicule marca Opel urmează să fie rechemate la service, la scurt timp după descoperirea unui nou dispozitiv de manipulare a emisiilor poluante ale automobilelor echipate cu motoare diesel, transmite Reuters.

"După ce, la începutul anului 2018, a fost descoperit al cincilea dispozitiv de manipulare, pe care Autoritatea germană de reglementare a sectorului auto (KBA) l-a declarat ca fiind ilegal, există în prezent o audiere oficială al cărei obiectiv va fi impunerea unei retrageri obligatorii pentru modelele Cascada, Insignia și Zafira", se arată într-un comunicat al Ministerul german al Transporturilor. "O rechemare oficială a aproximativ 100.000 de vehicule va fi demarată în scurt timp", se arată în comunicatul de presă, preluat de Agerpres.

Anterior, au fost efectuate percheziții la două facilități Opel pe fondul suspiciunilor că unele din autovehiculele Opel echipate cu motoare diesel utilizează un sistem software ilegal pentru a manipula emisiile poluante în timpul testelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
germania
service