Percheziții ale procurorilor la sediile Opel din Germania într-un dosar privind manipularea emisiilor

Percheziții ale procurorilor la sediile Opel din Germania într-un dosar privind manipularea emisiilor
scris 15 oct 2018

Procurorii germani au declanșat o percheziție la sediile Opel din Russelsheim și Kaiserslautern, într-un dosar privind manipularea emisiilor motoarelor diesel. Compania a confirmat perchezițiile dar nu comentează.

Procurori din orașele Russelsheim și Kaislerslautern au descins luni la sediile Opel din aceste două orașe pentru a ridica probe în cadrul unei anchete privind posibile dispozitive de manipulare a emisiilor de noxe la mașinile echipate cu motoare diesel. Potrivit presei germane, percheziția vizează aproape 100.000 de vehicule Opel, modelele Insignia, Zafira și Cascada, fabricate în anii 2012, 2014 și 2017, în perioada când marca era parte a General Motors. Acuzațiile cercetate de procurori vizează utilizarea de software care ar manipula emisiile motoarelor diesel.

FOTO Noul Jeep Wrangler - lansat în România, la un preț mai mare decât generația anterioară CITEȘTE ȘI FOTO Noul Jeep Wrangler - lansat în România, la un preț mai mare decât generația anterioară

Compania a dat publicității un comunicat prin care confirmă perchezițiile: „Opel confirmă că procurorul public din Frankfurt coordonează investigații în cadrul procedurilor preliminare privind emisiile la locațiile din Russelsheim și Kaiserslautern”, se arată în comunicat. „Nu putem comenta asupra detaliilor privind mersul investigațiilor la acest moment. Compania este pe deplin cooperantă cu autoritățile. Opel reafirmă că vehiculele sale sunt conforme cu regulile în vigoare.”

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
procurori
emisii
scandal diesel
motoare diesel