Trafic în creștere pe aeroportul Henry Coandă din București

Trafic în creștere pe aeroportul Henry Coandă din București
scris 27 iul 2015

Compania Națională Aeroporturi București a înregistrat, în primele șase luni ale anului 2015, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 4.217.213 pasageri și 52.116 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 4.215.314 de pasageri și 46.426 mișcări de aeronave.

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureștiului în primul semestru din 2015 a înregistrat o creștere relevantă, de 12,58%. față de aceeași perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 9 milioane de pasageri în întreg anul 2015.

Evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naționale Aeroporturi București devansează semnificativ tendința generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european. Astfel, în primele șase luni ale anului 2015, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 8,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În anul 2014, cele două aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa-Aurel Vlaicu – au fost tranzitate de 8.321.858 de pasageri, numărul de mișcări aeronave (aterizări și decolări) ridicându-se la 102.048.

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinații. În anul 2014, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, Ryanair și Air Baltic.

Despre CNAB

Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 și asigură coordonarea operațională și managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene: Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroporturi bucuresti
aeroport henry coanda
trafic aerian