A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 din autostrada A0, în lungime de peste 16 kilometri

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 din autostrada A0, în lungime de peste 16 kilometri
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2021

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, s-a aflat, luni, pe loturile 1 și 2 ale autostrăzii A0 și a îmnânat ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 al Autostrăzii de Centură București, în lungime de peste 16 kilometri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor, înmânarea ordinului s-a făcut în prezența ambasadorului Republicii Turcia la București, E.S. Füsun Aramaz, și a antreprenorului turc care a fost desemnat câștigătorul licitației, scrie News.ro.

Premieră pe piața auto românească: Ford Puma depășește Sandero și Duster CITEȘTE ȘI Premieră pe piața auto românească: Ford Puma depășește Sandero și Duster

”Știm foarte bine ce importanță au cele două inele de autostradă pentru noi, românii. Le urăm colegilor noștri din Republica Turcia mult succes. Ne dorim ca lucrările să fie de cea mai bună calitate, ca proiectul să fie livrat la timp și ca pe teren să existe mobilizare generală, astfel încât, până la finalul anului 2022, să dăm în circulație cea mai mare parte a celor două loturi, urmând ca restul să fie livrat în 2023, conform contractului. Am încredere în acest parteneriat și vă ofer sprijinul nostru”, a declarat Drulă, citat în comunicatul de presă.

În cadrul vizitei, ministrul a inspectat și lucrările aflate deja în desfășurare pe lotul 2 al A0, acolo unde același constructor turc este mobilizat pe teren, de anul trecut.

Cătălin Drulă a transmis că se așteaptă la un avans consistent în 2021, în condițiile în care exproprierile au fost finalizate în decembrie 2020.

Lotul 1 al A0 are o lungime de 16.93 km. Antreprenorul care va executa lucrările este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri veTicaret A.Ș, iar valoarea contractului este de 830.679.662,15 de lei, fără TVA.

Durata contractului este de 30 luni pentru perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni pentru perioada de garanție a acestora. Lucrările au ca termen de finalizare prima jumătate a anului 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada a0
catalin drula
ministrul transporturilor