Accidentele în care au fost implicate avioane Boeing 737 MAX, fatale și pentru director. Demisie după un an dificil

Accidentele în care au fost implicate avioane Boeing 737 MAX, fatale și pentru director. Demisie după un an dificil
scris 23 dec 2019

Constructorul aeronautic american Boeing Co a anunțat luni că directorul general Dennis Muilenburg și-a prezentat demisia din funcție, după un an dificil marcat de cele două accidente în care au fost implicate avioane Boeing 737 MAX, transmite Reuters.

Președintele David Calhoun va ocupa funcțiile de director general și președinte începând din data de 13 ianuarie 2020, a precizat Boeing, arată Agerpres.

Începând din luna martie a acestui an, avioanele Boeing 737 MAX, cel mai bine vândut model al constructorului american, au interdicție de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni și în care a fost suspectată o funcționare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

FOTO Celebrele tricicluri bazate pe scutere, principal mijloc de transport pe străzile aglomerate din marile metropole ale Indiei, au devenit electrice. Piaggio, prezent și în România, a lansat APE E-City CITEȘTE ȘI FOTO Celebrele tricicluri bazate pe scutere, principal mijloc de transport pe străzile aglomerate din marile metropole ale Indiei, au devenit electrice. Piaggio, prezent și în România, a lansat APE E-City

Din cauza problemelor cu 737 MAX, livrările de avioane Boeing s-au redus la jumătate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
demisie