Acord major între LG Energy Solution și SK Innovation pentru închiderea unui litigiu privind bateriile pentru vehicule electrice

Acord major între LG Energy Solution și SK Innovation pentru închiderea unui litigiu privind bateriile pentru vehicule electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2021

Producătorii sud-coreeni de baterii LG Energy Solution și SK Innovation au ajuns la un acord pentru închiderea unui litigiu referitor la tehnologia bateriilor destinate vehiculelor electrice, evitând posibile piedici pentru ambițiile Statelor Unite în domeniul automobilelor electrice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul, convenit după discuțiile maraton între companii afiliate ale celor mai mari conglomerate din Coreea de Sud, a fost anunțat cu doar câteva ore înainte de un termenul limită de duminică seara, până când administrația președintelui Joe Biden ar fi trebuit să decidă dacă să inverseze o decizii a Comisiei internaționale pentru comerț (ITC), scrie News.ro.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Biden a numit soluționarea ”un câștig pentru muncitorii americani și industria auto americană .... Avem nevoie în SUA de un lanț de aprovizionare cu baterii pentru vehicule electrice puternic, diversificat și rezistent”.

Litigiul punea în pericol planurile în domeniul automobilelor electrice ale Ford Motor și Volkswagen , precum și o fabrică din Georgia, care este un element cheie al industriei în creștere.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Acordul este, de asemenea, o victorie pentru Biden, care a făcut din creșterea producției de automobile electrice și de baterii din SUA o prioritate.

Industria auto globală se luptă pentru a dezvolta vehicule electrice, iar Biden a propus să cheltuiască 174 miliarde de dolari pentru a mări vânzările și a extinde infrastructura de încărcare.

SK Innovation a fost de acord să plătească LG Energy Solution, o filială deținută în totalitate de LG Chem, 2 mii de miliarde de woni (1,8 miliarde de dolari) - 500 de miliarde de woni în acest an și anul viitor și redevențe pentru cel puțin șase ani.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

"Ne așteptăm ca planul nostru de plată să nu fie împovărător din punct de vedere financiar", a declarat un oficial al SK Innovation.

Companiile au fost de acord să renunțe la toate litigiile din Statele Unite și Coreea de Sud și să nu înceapă alte procese reciproce timp de 10 ani.

”Cele două companii pot coexista acum pe piața globală și pot concura cu bună credință”, a declarat LG Energy Solution într-un comunicat.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

SK a declarat că va investi activ atât în ​​Coreea de Sud, cât și în străinătate, acum că au fost clarificate incertitudinile legate de activitatea sa în domeniul bateriilor destinate vehiculelor electrice din Statele Unite.

Biroul Reprezentantului Comerțului SUA se confrunta cu un termen limită de duminică seară, până la care trebuie să decidă dacă ar trebui să facă pasul rar de a revoca o decizie a Comisiei SUA pentru Comerț Internațional, cu excepția cazului în care companiile conveneau un acord.

Administrația Biden, Volkswagen și Ford au presat companiile coreene să ajungă la un acord

viewscnt
Afla mai multe despre
lg energy solution
sk innovation