Acordul prin care o parte din Uber va fi vândută ar putea fi finalizat săptămâna viitoare

Acordul prin care o parte din Uber va fi vândută ar putea fi finalizat săptămâna viitoare
scris 17 oct 2017

Un acord prin care o parte din Uber va fi cumpărată de japonezii de la Softbank ar putea fi finalizat săptămâna viitoare, a anunțat Arianna Huffington, membră a board-ului companiei americane de ridesharing.

Grupul nipon din domeniul IT&C SoftBank vrea să cumpere înre 14% și 20% din acțiunile companiei americane, potritrivit lui Huffington, care afirmă că Uber este încă “în așteptarea” prețului potrivit.

Board-ul Uber și-a dat acordul, la începutul lunii, în legătură cu vânzarea unor acțiuni la companie. Totodată, a fost aprobată extinderea board-ului la 17 membri, de la 11 în prezent.

Uber își suspendă serviciul nelicențiat UberPop în Norvegia CITEȘTE ȘI Uber își suspendă serviciul nelicențiat UberPop în Norvegia

Valoarea tranzacției nu este cunoscută, dar, potrivit informațiilor din presa internațională, investiția inițială ar putea fi de circa 1 miliard de dolari, urmată de o a doua investiție, în valoare de câteva miliarde de dolari.

Primele zvonurile legate de această tranzacție au apărut în luna iulie, când mai multe persoane apropiate situației au declarat pentru Bloomberg că acționarii Uber și board-ul companiei, în frunte cu firma de investiții Benchmark, au discutat despre vânzarea unor acțiuni către SoftBank și alți posibili investitori.

Uber se confruntă cu probleme, fiind ținta mai multor acuzații, pornind de la hărțuire sexuală la utilizarea unui soft pentru evitarea verificărilor din partea autorităților de reglementare.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
ridesharing
vânzare
softbank
tranzactie
investitie