Opt persoane din conducerea Agrokor, cel mai mare retailer din Balcani, au fost arestate

Opt persoane din conducerea Agrokor, cel mai mare retailer din Balcani, au fost arestate
scris 17 oct 2017

Poliția din Croația a arestat mai multe persoane care s-au aflat la conducerea Agrokor, cel mai mare retailer din Balcani, care a intrat în primăvară sub tutela statului croat, în urma unor probleme financiare majore.

Sute de ofiței de poliție au efectuat percheziții și arestări, în cadrul unei anchete care vizează acuzații de fraudă, potrivit presei croate.

Printre cei arestați se află fostul director financiar al grupului, Ivan Crnjac, alături de alte 7 persoane care au deținut funcții importante la Agrokor, relatează SeeNews. Proprietarul grupului, Ivica Todoric, se află în afara țării, potrivit avocatului său, însă poliția ar fi făcut percheziții la domiciliul acestuia. Avocatul susține că Todoric nu încearcă să fugă și se va întoarce în țară. 

Site-urile a 9 din 10 magazine online din România se încarcă greu sau foarte greu CITEȘTE ȘI Site-urile a 9 din 10 magazine online din România se încarcă greu sau foarte greu

Procuratura croată a declarat că investigațiile vizează 15 persoane suspectate de fraudă.

Luna aceasta, un audit financiar la grupul croat Agrokor a scos la iveală discrepanțe majore între raportările financiare pentru 2015 și 2016 ale celor mai importante companii din grup și datele reale. Printre neregulile descoperite se numără active și stocuri supraevaluate, dar și costuri omise.

Din aprilie, grupul a trecut sub controlul statului, printr-o lege specială, iar guvernul croat l-a numit pe expertul Ante Ramljak la conducerea companiei, acesta urmând să se ocupe de restructurarea activității pentru evitarea falimentului.

Agrokor, companie fondată în urmă cu peste 40 de ani ca o afacere de familie ce se ocupa cu plantarea și comercializarea florilor, s-a transformat într-un conglomerat cu activități în sectoarele alimentar, agricultură, IT, energie și servicii, cu afaceri anuale de aproape 6,5 miliarde euro și peste 60.000 de angajați în Croația, Slovenia, Serbia și Bosnia și Herțegovina, cifre care plasează grupul în fruntea clasamentului retailerilor din Balcani.

viewscnt
Afla mai multe despre
agrokor
balcani
retailet
grup
datorii
arestari
procurori
politie
frauda
faliment