Acționarii Renault au aprobat la limită remunerația pe 2016 a directorului general Carlos Ghosn, de 7 milioane deuro

Acționarii Renault au aprobat la limită remunerația pe 2016 a directorului general Carlos Ghosn, de 7 milioane deuro
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2017

Acționarii Renault au aprobat cu o majoritate strânsă, la adunarea generală de joi, remunerația directorului general Carlos Ghosn pentru 2016, de 7 milioane de euro, chiar dacă statul francez, care deține o participație de 19,7% la grup, s-a opus pentru al patrulea an consecutiv, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Votul acționarilor a fost de 53% în favoarea compensațiilor acordate directroului general, scrie News.ro.

În iulie anul trecut, board-ul Renault a redus componenta variabilă a pachetului remunerației lui Ghosn cu 20%, insuficient în opinia guvernului.

Victoria este un semn că majoritatea acționarilor sunt mulțumiți de măsurile luate de board-ul Renault ca reacție la votul împotriva compensațiilor directorului general la adunarea de anul trecut.

Renault a lansat o ojă care poate corecta zgârieturile de pe mașini, dar grupul este acuzat de sexism CITEȘTE ȘI Renault a lansat o ojă care poate corecta zgârieturile de pe mașini, dar grupul este acuzat de sexism

Board-ul a redus bunusurile variabile și a clarificat modul de calcul al plăților. ISS, o firmă de consultanță care s-a opus în 2016 compensațiilor directorului general, a recomandat în acest an ca investitorii să aprobe pachetul salarial al lui Ghosn.

Cu toate acestea, opoziția statului amplifică tensiunile dintre Ghosn și președintele Emmanuel Macron, care, ca ministru al Economiei, a obiectat și el față de bonusurile acestuia.

Ghosn s-a opus în 2015 la majorarea participației statului la grupul Renault, pentru creșterea drepturilor de vot.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
carlos ghosn