Acționarii Renault au aprobat la limită remunerația pe 2016 a directorului general Carlos Ghosn, de 7 milioane deuro

Acționarii Renault au aprobat la limită remunerația pe 2016 a directorului general Carlos Ghosn, de 7 milioane deuro
scris 16 iun 2017

Acționarii Renault au aprobat cu o majoritate strânsă, la adunarea generală de joi, remunerația directorului general Carlos Ghosn pentru 2016, de 7 milioane de euro, chiar dacă statul francez, care deține o participație de 19,7% la grup, s-a opus pentru al patrulea an consecutiv, transmite Reuters.

Votul acționarilor a fost de 53% în favoarea compensațiilor acordate directroului general, scrie News.ro.

În iulie anul trecut, board-ul Renault a redus componenta variabilă a pachetului remunerației lui Ghosn cu 20%, insuficient în opinia guvernului.

Victoria este un semn că majoritatea acționarilor sunt mulțumiți de măsurile luate de board-ul Renault ca reacție la votul împotriva compensațiilor directorului general la adunarea de anul trecut.

Renault a lansat o ojă care poate corecta zgârieturile de pe mașini, dar grupul este acuzat de sexism CITEȘTE ȘI Renault a lansat o ojă care poate corecta zgârieturile de pe mașini, dar grupul este acuzat de sexism

Board-ul a redus bunusurile variabile și a clarificat modul de calcul al plăților. ISS, o firmă de consultanță care s-a opus în 2016 compensațiilor directorului general, a recomandat în acest an ca investitorii să aprobe pachetul salarial al lui Ghosn.

Cu toate acestea, opoziția statului amplifică tensiunile dintre Ghosn și președintele Emmanuel Macron, care, ca ministru al Economiei, a obiectat și el față de bonusurile acestuia.

Ghosn s-a opus în 2015 la majorarea participației statului la grupul Renault, pentru creșterea drepturilor de vot.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
renault
carlos ghosn