Acțiunile Mitsubishi s-au prăbușit cu peste 15%, pe fondul informațiilor privind manipularea testelor de consum

Acțiunile Mitsubishi s-au prăbușit cu peste 15%, pe fondul informațiilor privind manipularea testelor de consum
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 apr 2016

Mitsubishi Motors a pierdut miercuri 1,2 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră după ce acțiunile companiei s-au depreciat cu peste 15%, ca urmare a unor informații privind manipularea testelor referitoare la consumul de carburanți pentru circa 625.000 de mașini vândute pe piața japoneză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Mitsubishi, Tetsuro Aikawa, a admis într-o conferință de presă că producătorul auto a modificat rezultatele testelor pentru a reflecta un consum de carburanți mai mic decât cel real în cazul a patru modele vândute în Japonia, două dintre acestea fiind comercializate sub marca rivalului Nissan, scrie Financial Times. Informațiile au fost prezentate inițial de presa locală.

"Oferim scuzele noastre cele mai sincere. Vom afla cauzele care au condus la această abatere", a spus Tetsuro Aikawa.

Audi amână cu o lună publicarea rezultatelor financiare pentru T1, după o decizie similară a Volkswagen CITEȘTE ȘI Audi amână cu o lună publicarea rezultatelor financiare pentru T1, după o decizie similară a Volkswagen

Mitsubishi, al șaselea mare producător auto din Japonia, a anunțat că va opri producția pentru modelele implicate, anume ek Wagon, eK Space, Dayz și Dayz Roox, și va înființa o comisie pentru a investiga incidentul.

Datele privind consumul de carburanți au fost modificate în cazul a aproximativ 625.000 de mașini, potrivit companiei.

Informațiile privind falsificarea testelor privind consumul de carburanți au dus la scăderea cu peste 15% a acțiunilor Mitsubishi pe bursa de la Tokyo, până la 733 yeni/unitate, cel mai abrupt declin zilnic din ultimii aproape 12 ani. Valoarea de piață a companiei s-a redus cu 1,2 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
teste consum
carburanti
manipulare
actiuni
tetsuro aikawa