Acțiunile Virgin Galactic au crescut cu 30% după anunțarea planurilor de reducere a costurilor

Acțiunile Virgin Galactic au crescut cu 30% după anunțarea planurilor de reducere a costurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2023

Virgin Galactic intenționează să întrerupă operațiunile de zboruri spațiale anul viitor pentru a concentra resursele pe dezvoltarea navei sale spațiale din clasa Delta de generația următoare, a anunțat compania miercuri, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Acțiunile Virgin Galactic au crescut cu până la 30%, cu un volum mare de tranzacționare, față de închiderea anterioară, de 1,56 dolari pe acțiune, scrie News.ro.

Sorin Grindeanu, pe Drumul Expres Craiova - Pitești: Până la Crăciun dăm în circulație lotul 3 CITEȘTE ȘI Sorin Grindeanu, pe Drumul Expres Craiova - Pitești: Până la Crăciun dăm în circulație lotul 3

Până miercuri, acțiunile Virgin Galactic au scăzut în acest an cu 55%.

Deși Virgin Galactic a efectuat lunar zboruri pentru misiuni comerciale, din iunie, compania de turism spațial va reduce ritmul zborurilor navei sale spațiale VSS Unity la un sfert, înainte de a face o pauză ”la jumătatea anului 2024”, pentru a concentra resursele pe asamblarea finală a noilor navete Delta, a declarat compania în raportul privind rezultatele trimestrului trei.

Virgin Galactic a concediat marți aproximativ 185 de angajați, sau aproximativ 18% din forța de muncă, pentru ”a reduce costurile și a-și realinia strategic resursele”.

Reducerea aduce numărul total de angajați ai Virgin Galactic la 840 și se așteaptă să genereze economii anuale de costuri de aproximativ 25 de milioane de dolari.

Compania de turism spațial a înregistrat o pierdere netă de 104,6 milioane de dolari, sau 28 de cenți pe acțiune, în comparație cu o pierdere de 43 de cenți pe acțiune așteptată, potrivit analiștilor chestionați de firma LSEG, cunoscută anterior ca Refinitiv.

Virgin Galactic a generat venituri de 1,7 milioane de dolari în timpul trimestrului trei – în creștere față de 767.000 de dolari în anul anterior.

La începutul acestei luni, Virgin Galactic și-a finalizat al cincilea zbor spațial comercial. Compania a cheltuit foarte mult pentru a-și extinde flota dincolo de singura navă spațială actuală, VSS Unity.

Google scoate produsele Fitbit de la vânzare din 29 de țări, inclusiv România CITEȘTE ȘI Google scoate produsele Fitbit de la vânzare din 29 de țări, inclusiv România

Virgin Galactic își dezvoltă nava spațială din clasa Delta pentru a zbura la un ritm săptămânal îmbunătățit.

Compania își propune să deschidă o nouă fabrică până la jumătatea anului 2024, în Phoenix, pentru producția Delta.

”Anticipăm că avem suficient capital pentru a pune în funcțiune primele noastre două nave Delta și pentru a obține un flux de numerar pozitiv în 2026”, a declarat Michael Colglazier, directorul general al Virgin Galactic, într-un comunicat.

Virgin Galactic avea numerar și valori mobiliare în valoare totală de 1,1 miliarde de dolari la sfârșitul trimestrului trei.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgin galactic
bursa
actiuni