Advertorial: Autoliv recrutează ingineri de dezvoltare și testare software, pentru noua divizie de electronice de la Brașov

Advertorial: Autoliv recrutează ingineri de dezvoltare și testare software, pentru noua divizie de electronice de la Brașov
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 14 dec 2018

RBE (Romania Brașov Electronics) este numele noii divizii, prin intermediul căreia liderul mondial din domeniul siguranței auto și-a propus creșterea nivelului de expertiză pentru Tech Center-ul său din Brașov. Celor peste 450 de ingineri care dezvoltă și testează soluții de siguranță pasivă pentru majoritatea producătorilor auto de pe glob, li se vor alătura noi colegi ce vor fi recrutați în vederea inovării și dezvoltării sistemelor electronice de siguranță din zona de Passive Safety.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectele în care vor fi implicați inginerii brașoveni au un grad ridicat de atractivitate întrucât presupun interacțiune directă cu clienții, printre aceștia regăsindu-se nume importante din industria auto precum Volkswagen, Audi, Jaguar, Porsche, Daimler sau Land Rover.

Autoliv caută ingineri de dezvoltare și testare software și are drept prim proiect dezvoltarea unor inovații din domeniul Pre-Pretensioner, sistemul responsabil pentru funcții inteligente ale centurii de siguranță, prin care sunt folosite informații primite de la senzori pentru a reține în scaun ocupantul, chiar și înainte de o coliziune iminentă. Echipa de la Brașov coordonează proiectele europene din domeniu, din fază de cotare și până la livrarea la client, totodată este leading tech center pe zona de aplicații electronice.

La începutul anului 2019 divizia de electronice își va extinde activitatea inovativă în zona de ”Active Seatbelts” – cu proiecte precum încorporarea unui sistem de vibrații în centură pentru diverse atenționări – dar și în zona de ”Steering Wheels”, cu aplicații inovative integrate în volanele autoturismelor.

Noua divizie RBE va beneficia de îndrumarea colegilor cu experiență care au ales să facă mutarea din Timișoara în Brașov, ulterior desprinderii oficiale a entității Veoneer, reprezentată de fostele divizii Autoliv din Timișoara și Iași.

Inginerii Autoliv dezvoltă soluții bazate pe cercetare multi-disciplinară. Capabilitățile senzoriale ale vehiculelor trebuie încorporate astfel încât acestea să țină cont atât de contextul rutier, cât și de starea șoferului, atunci când răspund unor evenimente din trafic.

Pe lângă echipele de ingineri de dezvoltare și testare software deja existente, în structura diviziei de la Brașov urmează să se alăture Project Manageri, dar și specialiști în zona de Quality Assurance, pentru a asigura integritatea portofoliului de activități.

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranță auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă și produce sisteme de siguranță auto pentru cei mai mari producători din industria automotive. Autoliv are peste 72.000 de angajați în 27 de țări. În plus, compania are 23 de centre tehnice în nouă țări din întreaga lume. În România, Autoliv este prezentă din 1997, având peste 11.000 de angajați. În fiecare an, produsele Autoliv salvează peste 30.000 de vieți și contribuie la evitarea a sute de mii de accidente grave.

viewscnt
Afla mai multe despre
rbe
autoliv
ingineri