Aeroportul Otopeni a instalat patru noi porți de îmbarcare, pentru a reduce aglomerația la orele de vârf

Aeroportul Otopeni a instalat patru noi porți de îmbarcare, pentru a reduce aglomerația la orele de vârf
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2016

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) continuă procesul de fluidizare a controlului pasagerilor la punctele de frontieră din aeroportul Otopeni, astfel că, din această săptămână, au fost deschise, pentru pasageri, patru noi porți de îmbarcare, a anunțat miercuri compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Suplimentarea numărului de porți s-a obținut prin reorganizarea și reconfigurarea unui spațiu de la parterul terminalului Finger, scrie News.ro.

Prin punerea în folosință a porților, numerotate de la 20 la 23, pasagerii au un spațiu suplimentar de așteptare în zona de îmbarcare de peste 700 metri pătrați. Aeroportul Internațional Henri Coandă București dispune acum de 42 de porți de îmbarcare pentru pasageri.

CNAB a anunțat miercuri că au fost deschise pentru pasageri două noi linii de control de securitate, pe fluxul de plecări, pentru a reduce timpul mediu de așteptare al pasagerilor.

Aeroportul Internațional Henri Coandă, cel mai mare din România, s-a clasat pe locul patru în Europa, la categoria sa de trafic, după ritmul de creștere a numărului de pasageri în luna august, cu un avans de 17% în primele opt luni ale anului, până la 7,138 milioane de pasageri.

VIDEO Jaguar a prezentat primul său vehicul integral electric, SUV-ul concept I-Pace CITEȘTE ȘI VIDEO Jaguar a prezentat primul său vehicul integral electric, SUV-ul concept I-Pace

Creșterea rapidă a traficului pe cel mai mare aeroport al țării a generat și nemulțumiri în ultimele luni, din cauza aglomerației exagerate.

Din 9 septembrie, Compania Națională Aeroporturi București a deschis încă două ghișee pentru polițiștii de frontieră, respectiv patru posturi de control al documentelor, pe fluxul de plecări.

Noile măsuri vin în sprijinul activității Poliției de Frontieră, care se confruntă cu aglomerarea punctelor de control, la orele de vârf ale traficului aerian, potrivit CNAB.

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă au operat 37 de companii aeriene în prima jumătate a acestui an, care au transportat pasageri către 92 de destinații.

Anul trecut, pe aeroportul din Otopeni s-au operat în jur de 100.000 de aterizări și decolări, mai mult decât pe toate celelalte aeroporturi din țară luate la un loc.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul otopeni