Aeroportul Otopeni se extinde

Aeroportul Otopeni se extinde
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2018

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, a anunțat vineri că platforma numărul 1 a aeroportului Henri Coandă-Otopeni va fi extinsă cu 15.000 metri pătrați, valoarea investiției fiind de 12,7 milioane lei (2,72 milioane euro), fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, platforma de staționare a aeronavelor va fi extinsă cu patru noi poziții de parcare a aeronavelor cu literă de cod C, scrie News.ro.

Contractul a fost semnat cu asocierea formată din Societatea de Construcții Napoca și UTI Grup, lucrările urmând a fi executate în 6 luni de la data emiterii ordinului de începere, potrivit companiei.

Renault, proprietarul Dacia, dublează producția la uzina din Maroc. Profit.ro anunța că, pentru prima dată în istoria Dacia, au fost produse mai multe mașini în afara României decât la Mioveni CITEȘTE ȘI Renault, proprietarul Dacia, dublează producția la uzina din Maroc. Profit.ro anunța că, pentru prima dată în istoria Dacia, au fost produse mai multe mașini în afara României decât la Mioveni

”Noile poziții de parcare vor fi prevăzute cu instalații de iluminat moderne, pentru asigurarea operării în siguranță, în condiții de vizibilitate redusă sau noaptea, precum și cu instalații de balizaj de categoria III ICAO. Pentru acestea vor fi asigurate rețele de utilități, inclusiv alimentare și hidranți de incendiu, canalizare a apelor pluviale, precum și drenarea apelor de infiltrație”, se arată în comunicat.

Director general al CNAB, Traian Panait, a arătat că noua investiție va crește capacitatea de operare a platformelor cu 10%.

”Noua investiție va asigura capacitatea de procesare necesară pentru acomodarea traficului aeroportuar în continuă creștere, având ca rezultat creșterea capacității de operare a platformelor cu 10%”, a declarat Traian Panait, Director General CNAB.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
otopeni