Rezultatele Tesla din trimestrul al treilea au redus la tăcere criticii; acțiunile companiei au crescut cu 12%

Rezultatele Tesla din trimestrul al treilea au redus la tăcere criticii; acțiunile companiei au crescut cu 12%
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 oct 2018

Rezultatele financiare publicate joi de Tesla pentru trimestrul al treilea au redus la tăcere criticii, iar analiștii de pe Wall Street au afirmat că producătorul de automobile electrice a depășit un moment de referință și ar putea să nu aibă nevoie să atragă fonduri, informații care au dus la creșterea acțiunilor companiei cu 12%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea acțiunilor a adăugat până la 6 miliarde de dolari la capitalizarea bursieră a Tesla, după câteva luni tumultoase pentru companie și pentru directorul general Elon Musk.

Acțiunile Tesla au trecut prin momente extreme, din cauza unei postări pe Twitter a lui Musk. Acesta a anunțat mai întâi că va retrage compania de pe bursă, apoi s-a răzgândit. Autoritățile care reglementează piața bursieră l-au dat în judecată pe CEO-ul Tesla și i-a cerut să e retragă din funcțiile de conducere.

Carrefour România începe să vândă produse în rate direct la POS CITEȘTE ȘI Carrefour România începe să vândă produse în rate direct la POS

Analiștii de pe Wall Street au afirmat timp de luni de zile că Tesla va avea nevoie să atragă fonduri pentru a susține creșterea producției automobilului Model 3. Câțiva analiști au spus însă joi că s-ar putea ca Tesla să nu mai aibă nevoie de bani.

Tesla a raportat un flux de capital liber de 881 de milioane de dolari în trimestrul al treilea, pentru prima oară după trimestrul trei al anului fiscal 2016, iar Musk a spus că Tesla îl va menține la acest nivel în următoarele trimestre.

Musk a declarat încă din luna mai că Tesla nu intenționează să atragă fonduri.

Tesla a raportat un profit de 311,5 milioane de dolari, sau de 1,75 de dolari pe acțiune, pentru trimestrul al treilea încheiat la 30 septembrie, comparativ cu pierderi de 619,4 milioane de dolari, sau 3,7 dolari pe acțiune, în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni