Aeroportul Timișoara a pierdut 40 la sută din pasageri și anunță că va reduce personalul, pe fondul crizei coronavirusului

Aeroportul Timișoara a pierdut 40 la sută din pasageri și anunță că va reduce personalul, pe fondul crizei coronavirusului
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2020

Aeroportul Internațional "Traian Vuia" din Timișoara a înregistrat, în numai câteva zile, o pierdere de 40 la sută a numărului de pasageri și ia în calcul reducerea de personal sau a investițiilor, pe fondul crizei coronavirusului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional ”Traian Vuia”, această instituție a înregistrat scăderi ale veniturilor cu peste 60 la sută și ale numărului de pasageri cu aproximativ 40 la sută, în doar câteva zile, după ce au fost anulate cursele aeriene dintre Timișoara și Italia, scrie News.ro.

Aceste procente vor crește, în condițiile în care marți au fost anulate și alte curse aeriene, spre Germania și Israel.

UNTRR: Coronavirus a afectat transportul rutier internațional de mărfuri al firmelor românești. La transport persoane, scăderea este de până la 100% CITEȘTE ȘI UNTRR: Coronavirus a afectat transportul rutier internațional de mărfuri al firmelor românești. La transport persoane, scăderea este de până la 100%

Joi se va întruni Consiliul de Administrație al aeroportului în care se va discuta restructurarea de personal și reducerea activității, precum și a cheltuielilor.

"Din 19 zboruri pe săptămână pe relația Italia au rămas zero. Din trei zboruri pe zi spre Munchen au rămas două, astăzi am aflat că cel puțin pentru o perioadă de timp, două zile deocamdată, să vedem ce urmează, cursele de Frankfurt sunt suspendate. Astăzi am aflat că zborurile de Tel Aviv sunt suspendate. Ca să concluzionez, este o situație în mișcare continuă. Ca orice societate comercială care brusc pierde 60 - 70 la sută din venituri, este foarte grav. Joi am convocat Consiliul de Administrație să aprobe de urgență un plan de măsuri de restructurare a activității, de reorganizare a activității la modul general și de reducere a cheltuielilor, inclusiv cele salariale”, a declarat Daniel Idolu, directorul Aeroportului Timișoara.

Potrivit sursei citate, în prima fază 30 de angajați își vor pierde locurile de muncă, iar cei care răman să lucreze în instituție vor avea salariile micșorate și nu vor mai primi bonusuri și prime.

Reprezentantii aeroportului spun că au în vedere și o posibilă sistare a investițiilor, avand în vedere scăderea cifrei de afaceri până acum cu 50%.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul timișoara
coronavirus
reduceri personal