Aeroporturile din Baia Mare și Tulcea primesc finanțări de câteva milioane de euro de la Guvern

Aeroporturile din Baia Mare și Tulcea primesc finanțări de câteva milioane de euro de la Guvern
scris 16 mai 2018

Guvernul a alocat, miercuri suma de 15 milioane de lei (peste 3 milioane euro) pentru extinderea și modernizarea suprafeței aeroportuare la Aeroportul Internațional Baia Mare, respectiv suma de 9,2 milioane lei (circa 2 milioane euro) pentru continuarea investițiilor și asigurarea unor cheltuieli curente și de capital ale Aeroportului ”Delta Dunării” din Tulcea.

Aeroportul din Baia Mare este închis de la finele anului 2015, când conducerea instituției anunța că încetează operarea tuturor categoriilor de aeronave ca urmare a începerii lucrărilor la investiția „Extindere și modernizare suprafețe aeroportuare la Aeroportul Internațional Baia Mare”.

Pista de decolare-aterizare modernizată urma să aibă 2.150 metri lungime și 45 de metri lățime, căile de rulare și platforma de îmbarcare-debarcare urmând a fi și ele modernizate. Finanțarea era asigurată în proporție de 85% de către Uniunea Europeană, 13% de către Guvernul României și 2% de către Consiliul Județean Maramureș.

Durata lucrărilor  a fost estimată la 5 luni, dar acestea nu au fost finalizate nici până astăzi.

DOCUMENT Nou proiect privind Casa Regală. PSD și ALDE propun înființarea unei instituții Regele Mihai I la Palatul Elisabeta, finanțată de la buget cu 860.000 euro anual CITEȘTE ȘI DOCUMENT Nou proiect privind Casa Regală. PSD și ALDE propun înființarea unei instituții Regele Mihai I la Palatul Elisabeta, finanțată de la buget cu 860.000 euro anual

Alte 4 milioane de lei au fost alocate de Executiv pentru dezvoltarea platformei industriale a orașului Simeria, din județul Hunedoara.

Sumele au fost solicitate de către autoritățile locale din cele trei localități și vor fi asigurate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
baia mare
tulcea
fonduri
guvern
alocari
simeria