Afacerile cu mașini au accelerat în aprilie, cu un avans de 16,5%

Afacerile cu mașini au accelerat în aprilie, cu un avans de 16,5%
scris 13 iun 2018

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în aprilie cu 16,5%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm semnificativ crescut față de cel din luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 7,1%, serie brută, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

În martie, față de aceeași lună a anului trecut, afacerile cu mașini au crescut cu 0,9%, iar serviciile prestate populației au avansat cu 3,5%, scrie News.ro.

În aprilie, față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut atât ca serie brută cu 16,5% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 18,7%.

Autoritățile din Germania obligă Daimler să recheme 774.000 de vehicule Mercedes de pe piața europeană, din cauza emisiilor CITEȘTE ȘI Autoritățile din Germania obligă Daimler să recheme 774.000 de vehicule Mercedes de pe piața europeană, din cauza emisiilor

Avansul s-a datorat creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+33,3%), comerțul cu autovehicule (+24,6%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+11,9%).

Scăderi au înregistrat activitǎțile de întreținere și repararea autovehiculelor (-4,4%).

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației, față de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 7,1% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 6,0%.

Avansul s-a datorat creșterilor provenite de la activitǎțile agențiilor turistice și turoperatorilor (+12,8%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+8,3%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+2,5%) și la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+1,5%).

Scăderi au înregistrat serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-1,7%).

În 2017, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 11,1% față de 2016, ritm încetinit față de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 15,5%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
masini
ins