Afacerile cu mașini au crescut în luna iunie cu 9,9%

Afacerile cu mașini au crescut în luna iunie cu 9,9%
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2017

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în a șasea lună a acestui an cu 9,9% față de aceeași lună din 2016, ritm încetinit față de cel din luna mai, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 14,1%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Afacerile cu mașini au fost stimulate în acest an de eliminarea timbrului de mediu pentru mașinile second-hand, de la 1 februarie, ceea ce a adus la creșterea masivă a înmatriculărilor, scrie News.ro.

În luna iunie, cel mai mare avans față de aceeași lună a anului trecut, de 54,4%, a fost înregistrat în comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente, urmat de serviciile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+38,6%) și comerțul cu piese auto (+6,7%).

Volkswagen rămâne liderul pieței auto din România după șapte luni, cu aproape 83.000 de unități înmatriculate CITEȘTE ȘI Volkswagen rămâne liderul pieței auto din România după șapte luni, cu aproape 83.000 de unități înmatriculate

Din segmentul serviciilor prestate populației, cel mai mare avans l-a înregistrat în luna iunie față de aceeași perioadă din 2016 agențiille turistice (+21,5%) și hotelurile și restaurantele (+15,1%).

Față de luna precedentă, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în luna iunie cu 2,8%, pe serie brută, și cu 0,9%, pe seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Serviciile de piață prestate populației au avansat în luna iunie cu 5,6% față de luna precedentă, pe serie brută, dar au scăzut cu 0,7% pe seria ajustată.

În 2016, afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au urcat cu 18% față de 2015.

Afacerile de retail au fost susținute anul trecut de creșterea puternică a salariilor, tendință care continuă în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
service