Air Berlin, în insolvență, a anulat zeci de zboruri după ce piloții au anunțat că s-au îmbolnăvit

Air Berlin, în insolvență, a anulat zeci de zboruri după ce piloții au anunțat că s-au îmbolnăvit
scris 12 sep 2017

Operatorul aerian german Air Berlin, aflat în insolvență, a anulat marți aproximativ 100 de zboruri, după ce mai mulți piloți au declarat că sunt bolnavi și nu se pot prezenta la serviciu, scrie Reuters. Inițial, compania a anunțat că au fost anulate circa 70 de zboruri.

Conform informațiilor disponibile pe site-ul companiei, printre zborurile anulate se numără curse cu plecare de pe aeroporturile Berlin Tegel, Dusseldorf, Hamburg și Koln.

Absențele piloților afectează atât operațiunile proprii ale Air Berlin, cât și o serie de zboruri pe care compania le efectuează pentru divizia Eurowings a Lufthansa, cu care Air Berlin a încheiat un contract.

Air Berlin, în insolvență, așteaptă oferte de preluare până pe 15 septembrie. Pe lista “pețitorilor”, mari companii și fostul pilot de Formula 1 Niki Lauda CITEȘTE ȘI Air Berlin, în insolvență, așteaptă oferte de preluare până pe 15 septembrie. Pe lista “pețitorilor”, mari companii și fostul pilot de Formula 1 Niki Lauda

O situație similară a fost înregistrată anul trecut de operatorul aerian rival TUIfly, care a fost forțat să anuleze mai multe zboruri după ce piloții au anunțat că s-au îmbolnăvit. Reprezentanții sindicali au spus atunci că angajații s-au temut că negocierile pe tema unei potențiale fuziuni să nu ducă la concedieri și tăieri de salarii.

Îmbolnăvirea în masă a piloților amenință însăși existența companiei și diminuează șansele în vederea păstrării locurilor de muncă după încheierea procedurilor de vânzare, susține operatorul aerian german.

“Nu există companie care să fi fost pusă întro lumină mai puțin favorabilă ca Air Berlin astăzi. Este esențial să reluăm operațiunile, pentru a putea finaliza cu succes discuțiile cu investitorii”, a spus, într-un memo intern, directorul de operațiuni al Air Berlin, Oliver Iffert.

Potrivit Air Berlin, circa 200 de piloți, majoritatea căpitani, au anunțat că sunt bolnavi și nu își pot desfășura activitatea.

Într-un comunicat separat, reprezentanții sindicatului piloților, Vereinigung Cockpit, s-au arătat surprinși de numărul mare de absențe anunțate astăzi. Potrivit acestora, sindicatul nu și-a îndemnat membrii să declare că sunt bolnavi.

Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, și-a cerut insolvența luna trecută, după ce Etihad Airways, principalul acționar, și-a retras sprijinul financiar.

Investitorii interesați de preluarea activelor Air Berlin pot depune oferte până pe 15 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
air berlin
zboruri
anulare
piloti
imbolnaviri