Tesla a transmis clienților din Florida un update menit a majora autonomia modelelor S Sedan și SUV cu 30-40 de mile

Tesla a transmis clienților din Florida un update menit a majora autonomia modelelor S Sedan și SUV cu 30-40 de mile
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 11 sep 2017

Tesla a decis în acest weekend să trimită clienților săi din zonele afectate de uraganul Irma un update de software menit a majora autonomia modelelor S Sedan și SUV cu 30-40 mile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Update-ul a deblocat temporar întregul potențial al acumulatorilor de 75 KWh, precizează Marketwach. În 2016, Tesla a scos pe piață versiuni mai ieftine ale modelelor S și X, limitând capacitatea de utilizare a bateriilor. Chira dacă acestea erau dotate cu acumulatori de 75 KWh, software-ul vehiculului permită utilizarea acestora doar la 80% din capacitate, echivalentă unei autonomii de 200-230 de mile la o încărcare totală. Pentru eliberarea restului de 20%, proprietarii trebuiau să achite o sumă de 3.000 de dolari.

Decizia a fost luată de Tesla pentru a ușura sarcina locuitorilor Floridei care au dorit să de deplaseze din calea uraganului Irma. Update-ul va fi funcțional doar până pe 16 septembrie, începând cu acea dată proprietarii mașinilor electrice fiind nevoiți, ca și până acum, să achite cei 3.000 de dolari în vederea eliberării capacității de stocare suplimentară.

Poliția vrea să cumpere 5.600 de autovehicule pentru patrulare și muncă operativă. Contractul este estimat la 50 milioane de euro CITEȘTE ȘI Poliția vrea să cumpere 5.600 de autovehicule pentru patrulare și muncă operativă. Contractul este estimat la 50 milioane de euro

Aproximativ 6,5 milioane de locuitori ai statului Florida au fost obligați să evacueze zona. Mai mulți proprietari de vehicule electrice Tesla au solicitat companiei eliberarea capacității de stocare blocată, chiar dacă, spre deosebire de stațiile de alimentare cu benzină, aglomerate, la stațiile de alimentare cu electricitate nu s-au înregistrat cozi.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model s
irma
urgan
baterii
acumulatori