Airbus a livrat în primul trimestru 142 de aeronave

Airbus a livrat în primul trimestru 142 de aeronave
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2024

Grupul aeronautic european Airbus a livrat în primul trimestru din acest an 142 de aeronave, un avans de 12% față de perioada similară din 2023, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Oficialii Airbus nu au răspuns solicitărilor Reuters de a comenta informația.

BlaBlaCar obține un împrumut de 100 milioane euro pentru creșterea afacerii CITEȘTE ȘI BlaBlaCar obține un împrumut de 100 milioane euro pentru creșterea afacerii

Datele indică o redresare a livrărilor la același nivel ca în primul trimestru din 2022, după un start lent în 2023, dar sub nivelul așteptat de Airbus în primele trei luni din acest an, susțin sursele.

Airbus nu publică date trimestriale, dar pentru acest an a anunțat că are ca obiectiv să livreze 800 de aeronave, scrie Agerpres.

Unele livrări de avioane de mari dimensiuni au fost amânate din cauza deficitului de scaune, în timp ce Airbus a notificat clienții de întârzierea livrărilor modelului A321.

În 2023, Airbus a realizat cele mai bune performanțe comerciale din istoria sa, eclipsând rivalul american Boeing pentru al cincilea an consecutiv.

Comenzile brute primite de Airbus în 2023 au crescut cu 11%, până la 2.319 de aparate, iar după anulări și modificări de comenzi, o practică obișnuită în industrie, comenzile nete primite de Airbus s-au situat la 2.094 de aparate, depășind precedentul record de 1.503 comenzi nete stabilit în 2013.

Confruntate cu necesitatea de a-și reduce amprenta de mediu pentru a ajunge la neutralitatea emisiilor de carbon în 2050, precum și pentru a răspunde la prognozele care arată că traficul aerian mondial se va dubla, companiile aeriene s-au angajat într-un vast program de modernizare a flotelor. Pentru a-și asigura creșterea viitoare, companiile aeriene s-au grăbit să își rezerve cât mai devreme sloturile de livrări disponibile ale constructorilor de avioane, care au carnete de comenzi care se întind până în următorul deceniu.

În 2023, Airbus a reușit să livreze clienților 735 de avioane, depășindu-și ușor obiectivul de 720 de avioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avion