Airbus Helicopters a înregistrat o creștere cu 18% a comenzilor în 2018, până la 413 unități

Airbus Helicopters a înregistrat o creștere cu 18% a comenzilor în 2018, până la 413 unități
scris 23 ian 2019

Constructorul francez de elicoptere Airbus Helicopters a anunțat, miercuri, că a înregistrat o creștere cu 18% a comenzilor brute în 2018, la nivel global, până la 413 unități.

Compania a anunțat că a livrat 356 de elicoptere și și-a menținut poziția de lider pe piața civilă și a serviciilor mixte (public-privat), consolidându-și poziția pe piața militară datorită succesului avut în campanii-cheie la nivel internațional, scrie News.ro.

”Compania a mai primit 148 de comenzi pentru elicoptere ușoare bimotoare din familia H135/ H145 și 15 comenzi pentru noua generație H160. La finalul anului trecut, caietul de comenzi crescuse la 717 elicoptere”, se arată în comunicat.

Nissan Leaf, în premieră cel mai vândut automobil de pe piață într-o țară. Modelul japonez este și cel mai vândut vehicul electric în Europa CITEȘTE ȘI Nissan Leaf, în premieră cel mai vândut automobil de pe piață într-o țară. Modelul japonez este și cel mai vândut vehicul electric în Europa

Compania a obținut aceste rezultate chiar dacă piața globală a serviciilor civile și mixte a rămas la un nivel scăzut, consideră directorul general al companiei, Bruno Even.

“Chiar dacă piața globală a serviciilor civile și mixte rămâne la un nivel scăzut, am reușit să ne menținem poziția de lider mondial datorită portofoliului vast și modern de produse și servicii, precum și prezenței noastre internaționale. Între timp, am crescut cota de piață în domeniul militar prin contracte majore cu importante forțe armate, cu soluții performante”, a spus Even.

În 2018, Airbus Helicopters a livrat primul elicopter H135 din totalul de 100 elicoptere pentru China la Qingdao, unde se află o linie de asamblare finală. Între timp, Serviciul Guvernamental de Aviație din Hong Kong a recepționat primul elicopter H175 în configurație servicii civile.

Anul trecut, familia de produse Super Puma a fost selectată pentru importante campanii militare și a atras atenția unor clienți noi din zona serviciilor civile și mixte cu modelul H225, reconfigurat față de varianta inițială utilizată pentru misiuni de transport offshore.

În egală măsură, 2018 a fost un an bun pentru NH90, Qatar comandând 28 de elicoptere și Spania anunțând oficial că va achiziționa un lot suplimentar de 23 de aparate, potrivit companiei.

”Alte progrese notabile în 2018 au înregistrat programe precum demonstratorul tehnologic cu propulsie electrică (electric Vertical Take-Off and Landing – eVTOL) CityAirbus, care a fost pus sub tensiune și testat la sol, urmând ca în 2019 să aibă loc primul zbor. Primul H160 în configurație de serie a demarat testele de zbor în 2018, în timp ce demonstratorul sistemului de drone VSR700 a făcut primele zboruri autonome la finalul anului”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus helicopters