Airbus reduce producția unor avioane; 3.700 de locuri de muncă în Europa sunt în pericol

Airbus reduce producția unor avioane; 3.700 de locuri de muncă în Europa sunt în pericol
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2018

Airbus reduce producția a doua modele de avioane, A380 superjumbo și avionul militar de transport A400M, pentru limitarea costurilor, măsură care pune în pericol până la 3.700 de locuri de muncă în Europa, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Posturile respective se află în Franța, Germania, Marea Britanie și Spania, a anunțat miercuri compania.

Producția de aeronave A380 superjumbo va fi redusă la șase avioane pe an, începând din 2020, în timp cea cea de avioane A400M la opt unități, scrie News.ro.

VIDEO Doi hackeri au construit un robot care rezolvă cubul Rubik în 0,38 secunde CITEȘTE ȘI VIDEO Doi hackeri au construit un robot care rezolvă cubul Rubik în 0,38 secunde

”Compania are încredere că va putea să ofere alternative pentru majoritatea angajaților afectați prin intermediul unor programe”, a anunțat Airbus, adăugând că 12% dintre angajați schimbă de obicei rolurile deținute în fiecare an, ceea ce conferă flexibilitate pentru redistribuirea acestora între divizii și subsidiare.

Airbus a anunțat Consiliul Munctiroilor Europeni în legătură cu ritmul mai scăzut de producție și va începe acum un proces de consultări privind implicațiile pentru forța de muncă și posibilele eforturi de atenuare a impactului.

Grupul rancez anunțase luni că reducerea producției și a numărului de locuri de muncă la cele două programe este iminentă.

A380 a avut probleme cu vânzările, compensate numai parțial de o comandă de 9 miliarde de evioane din partea companiei Emirates din Dubai, primită luna trecută, în timp ce construcția avioanelor militare a fost afectată de întțrzieri, depășiri de costuri și probleme de performanță care au determinat unele guverne să își revizuiască cerințele.

Airbus a librat 15 avioane superjumbo în 2017, dar în acest an va construi doar 12 astfel de avioane, iar în 2019 numai opt. Un volum de 6 livrări pe an va permite ca aeronava cu punte dublă să fie produsă cu eficiență industrială, permițând ca programul să continue în următorii ani, a explicat compania.

Producția de avioane militare de transport A400M a avut probleme de ani de zile, cu depășiri ale costurilor de peste 8 miliarde de euro. Airbus a precizat că a încheiat un acord cu statele cumpărătoare care îi garantează viitorul avionului care va fi construit ăntr-un ritm mai lent. Circa 15 avioane vor fi livrate în acest an, iar în 2019 numai 11.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane