Airbus vrea să se extindă în China

Airbus vrea să se extindă în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2023

Șeful Airbus, Guillaume Faury, s-a întâlnit cu doi oficiali guvernamentali din China pentru a discuta dezvoltarea și extinderea prezenței grupului aeronautic european pe piața celei de-a doua economii mondiale, conform comunicatelor oficiale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Discuțiile au loc înaintea vizitei în China a președintelui francez Emmanuel Macron, care se va întâlni săptămâna aceasta cu omologul său chinez Xi Jinping, scrie Agerpres.

TTS preia unul din cei mai importanți operatori din Portul Constanța CITEȘTE ȘI TTS preia unul din cei mai importanți operatori din Portul Constanța

Zheng Shanjie, președintele Comisiei Naționale de Dezvoltare și Reformă din China (NDRC) i-a spus lui Guillaume Faury că Beijingul va ajuta Airbus să continue să-și consolideze prezența pe piața chineză. În plus, Zheng a declarat că ambele părți vor promova împreună dezvoltarea digitală și cu emisii scăzute a industriei aviatice, se arată în comunicatul NDRC.

Faury s-a întâlnit și cu Song Zhiyong, șeful Autorității de Reglementare în Domeniul Aviației din China, și a discutat despre evoluția afacerilor grupului aeronautic european în cea de-a doua economie mondială, dar și de consolidarea cooperării în domeniul siguranței aviației, certificării navigabilității, dezvoltarea ecologică și transformarea digitală, au precizat autoritățile de la Beijing.

În perioada 5-7 aprilie, Emmanuel Macron va vizita China, alături de o delegați de importanți șefi de companii din Franța.

Anterior, Reuters anunța că Airbus negociază un nou acord de livrare de aeronave Chinei, în contextul înrăutățirii relațiilor dintre Washington și Beijing.

Agenția chineză responsabilă pentru achizițiile de aeronave (CAS) a semnat în 2022 comanda pentru 140 de avioane Airbus, în valoare de 17 miliarde de dolari. Acordul include 132 de aeronave din gama A320 și opt avioane A350. "Toate sunt comenzi preexistente, unele includ o comandă pentru 292 aeronave anunțată mai devreme în acest an", a precizat grupul aeronautic european.

În plus, Airbus a înregistrat o comandă pentru 40 de avioane de la Xiamen Airlines, care în mod tradițional opera modele Boeing.

Rivala Boeing a sugerat că nu va mai face deocamdată livrări pe piața chineză, în contextul restricțiilor impuse pentru stoparea pandemiei și a tensiunilor dintre SUA și China. Modelul Boeing 737 MAX nu poate efectua zboruri comerciale în China din martie 2019, când au fost două accidente grave. Oficialii Boeing au anunțat că și-ar putea atinge obiectivele și fără piața chineză, care în mod obișnuit reprezintă un sfert din livrările firmelor occidentale.

China este o piață crucială pentru Airbus și rivalul american Boeing, având în vedere că este cea mai populată țară de pe glob și ambii producători de avioane au făcut eforturi pentru a-și crește prezența în China. Deși călătoriile cu avionul în China au fost afectate de pe urma restricțiilor impuse în contextul Covid-19, comenzile pentru noi avioane trebuie făcute cu câțiva ani în avans, având în vedere că producătorii au capacități limitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
china