Stellantis și-a unificat serviciile financiare din Europa

Stellantis și-a unificat serviciile financiare din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 apr 2023

Grupul auto Stellantis, care a reunit activitățile fostelor companii PSA și Fiat Chrysler, a decis să-și unifice și activitățile de finanțare și leasing din Europa într-o singură unitate, care va avea însă două componente principale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toate unitățile de servicii de finanțare și leasign ale mărcilor din cadrul Stellantis au fost incluse de compania franco-italiană într-o singură unitate, care include acum fosta bancă PSA Finance, LEasys, precum și divizia de mobilitate Free2move, specializată în rent-a-car și car sharing.

TABEL Evoluție divergentă a carburanților. În ultima jumătate de an, motorina s-a ieftinit cu un leu/l, iar benzina s-a scumpit cu 10 bani/l CITEȘTE ȘI TABEL Evoluție divergentă a carburanților. În ultima jumătate de an, motorina s-a ieftinit cu un leu/l, iar benzina s-a scumpit cu 10 bani/l

Stellantis a anunțat că, în urma negocierilor care au durat mai bine de un an, au intrat în vigoare acordurile cu BNP Paribas Personal Finance, Crédit Agricole Consumer Finance și Santander Consumer Finance. În urma acestor acorduri, Banque PSA Finance a fost redenumită Stellantis Financial Services și va avea o singură entitate de finanțare per țară care acoperă toate mărcile Stellantis, în parteneriat cu BNP Paribas Personal Finance și Santander Consumer Finance.

Stellantis anunță, de asemenea, crearea unei companii de leasing operațional multibrand Leasys, un joint venture 50/50 cu Crédit Agricole Consumer Finance, în urma consolidării cu Leasys și Free2move Lease. Obiectivul său atingerea unei ținte de un milion de vehicule până în 2026, cu flota de închirieri. Parteneriatul a confirmat și semnarea unui acord pentru achiziția activităților ALD și LeasePlan în Portugalia și, respectiv, Luxemburg.

Stellantis și-a propus să-și consolideze activitățile de servicii financiare și de a-și dubla veniturile nete din creditări, până în 2030.

„Astăzi marcăm nașterea Stellantis Financial Services, un jucător important în finanțarea auto europeană, și noua companie Leasys consolidată”, a declarat Philippe de Rovira, Chief Affiliates Officer Stellantis. „Această simplificare permite o mai mare agilitate în deservirea clienților noștri, un sprijin mai puternic pentru vânzările mărcilor Stellantis și dezvoltarea competitivității noastre prin profitarea a numeroase sinergii”.

Un juriu obligă Tesla să plătească 3,2 milioane de dolari unui fost angajat de culoare CITEȘTE ȘI Un juriu obligă Tesla să plătească 3,2 milioane de dolari unui fost angajat de culoare

Stellantis confirmă, de asemenea, că Crédit Agricole Consumer Finance a preluat un pachet de 50% din FCA Bank, care era deținută anterior de Stellantis.

Toate aceste operațiuni au fost aprobate de autoritățile de reglementare a pieței, după cum anunță compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis divizie finanțare
stellanits leasing
credite agricole