Ajutor de stat pentru aeroporturile regionale, cu scopul compensării pagubelor provocate de pandemie

Ajutor de stat pentru aeroporturile regionale, cu scopul compensării pagubelor provocate de pandemie
scris 19 aug 2020

Aeroporturile din Iași, Bacău, Cluj, Craiova și Sibiu vor beneficia de o schemă de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei Covid-19. Suma totală a ajutorului este de aproximativ 22 milioane lei.

ULTIMA ORĂ Statul va avea reprezentanți în conducerea Blue Air, care nu va putea înstrăina aeronave și nu va acorda dividende până la rambursarea creditului garantat de Guvern CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Statul va avea reprezentanți în conducerea Blue Air, care nu va putea înstrăina aeronave și nu va acorda dividende până la rambursarea creditului garantat de Guvern

Schema a fost aprobată de Guvern printr-un memorandum și urmează a fi aplicată după aprobarea unei ordonanțe de urgență în acest sens. 

Ajutorul de stat este direcționat astfel pentru aeroporturile regionale cu un trafic situat între 200.000 și 3 milioane de pasageri pe an și aflate în subordinea unor autorități locale.

Studiu \'\'liniștitor\'\' asupra riscurilor de transmitere a coronavirusului în avion CITEȘTE ȘI Studiu ''liniștitor'' asupra riscurilor de transmitere a coronavirusului în avion

Aeroporturile cu un trafic mai mic de 200.000 de pasageri pe an au beneficiat deja de o schemă similară de sprijin, iar alte aeroporturi care se încadrează în categoria de trafic între 200.000 și 3 milioane de pasageri pe an au accesat în mod individual astfel de scheme de compensare pentru pierderile suferite ca urmare a pandemiei Covid-19.

În aprilie, Guvernul a decis acordarea unui ajutor de stat Aeroportului International Timișoara - Traian valoarea ajutorului fiind de 15 milioane lei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ajutor
stat
aeroport
regional
pandemie
covid-19
pagube
despagubiri
guvern