Aeroportul din Timișoara primește ajutor de stat, pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemie

Aeroportul din Timișoara primește ajutor de stat, pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemie
scris 16 apr 2020

Guvernul a decis, miercuri seară, printr-un memorandum, acordarea unui ajutor de stat Aeroportului International Timișoara - Traian Vuia. Valoarea ajutorului va fi de 15 milioane lei, a declarat pentru Profit.ro ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Memorandumul prevede acordarea ajutorului de stat, pentru perioada 01 aprilie - 31 decembrie 2020, în baza art 107 alin.(2) lit. b) din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene. 

IATA: veniturile companiilor aeriene vor fi mai mici cu 314 miliarde de dolari din cauza coronavirusului CITEȘTE ȘI IATA: veniturile companiilor aeriene vor fi mai mici cu 314 miliarde de dolari din cauza coronavirusului

Societatea Națională "Aeroportul International Timișoara - Traian Vuia" - S.A. va beneficia de ajutor pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei COVID-19 și cauzate direct de această pandemie.

Executivul urmează, într-o ședință viitoare, să aloce efectiv, prin hotărâre, suma menționată. 

Aeroportul Timișoara, cu peste 1,6 milioane de pasageri anual, este al treilea aeroport ca mărime din țară. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
aeroport
timisoara
traian vuia
ajutor
stat
guvern
transporturi
lucian bode
coronavirus