Amplă rechemare Hyundai Santa Fe în România: peste 5.000 de vehicule merg în service din cauza riscului de incendiu

Amplă rechemare Hyundai Santa Fe în România: peste 5.000 de vehicule merg în service din cauza riscului de incendiu
scris 21 iul 2020

Importatorul Hyundai în România a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor că demarează o campanie de rechemare în service a peste 5.000 de automoobile Santa Fe, din cauza unei posibile defecțiuni la sistemul electric care ar putea genera un scurt-circuit. Acesta poate afecta sistemul de frânare și control, dar poate fi și o sursă de incendiu.

Modelul Hyundai Santa Fe fabricat între 2006 și 2008 va fi rechemat la nivel european, pentru un defect al releului sistemului de control al ABS/ESC, care poate apărea ca urmare a pătrunderii apei în acest modul. În cazul în care acest lucru se produce, este iminentă apariția unui scurt-circuit ce poate genera un incendiu la bord. Mai mult, sistemul de asistență la frânare și sistemul de control al stabilității își pierd funcțiile. În total, Hyundai va trebuie să înlocuiască releul la 319.941 de automobile Santa Fe, din care în România se află 5670 de vehicule. În Europa, numărul mașinilor rechemate se ridică la câteva zeci de mii.

Inginerul VW condamnat în SUA pentru mărturie mincinoasă în scandalul Dieselgate își va face restul de pedeapsă în Germania CITEȘTE ȘI Inginerul VW condamnat în SUA pentru mărturie mincinoasă în scandalul Dieselgate își va face restul de pedeapsă în Germania

Potrivit importatorului, proprietarii vor primi scrisori de înștiințare, pentru a se prezenta în cel mai apropiat service al mărcii. Durata parației este estimată la 20 de minute.

Aceeași defecțiune a fost raportată și la două modele Kia, care utilizează componente identice cu Hyundai. Este vorba despre Carnival, fabricat între 2005 și 2009, precum și Sorento, fabricat între 2005 și 2008. În total, 515.000 de automobile Kia vor fi rechemate la nivel global. Pentru aceste două modele nu a fost încă demarată campania în România.

Pentru aceeași defecțiune au mai fost rechemate și modelele Hyundai i30 și Sonata, anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
rechemare service
hyundai recall
kia recall
releu defect hyundai