Anunț - Când vor fi lansate noua generație VW Passat, cu caroserie Variant, și Skoda Superb

Anunț - Când vor fi lansate noua generație VW Passat, cu caroserie Variant, și Skoda Superb
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 mar 2023

Modelele de clasă medie VW Passat și Skoda Superb vor primi o nouă generație începând din acest an, potrivit unui anunț al CEO-ului Thomas Schafer. Mașinile vor fi produse la Bratislava, în uzina mărcii în care mai sunt produse și SUV-uri Audi și Porsche.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen Passat va avea începând cu generația a noua doar o caroserie break (wagon) fără ca aceasta să mai fie denumită Variant. Modelul va fi lansat în luna septembrie și va fi produs la Bratislava, în uzina în care compania a investit un miliard de euro pentru extinderea liniilor de producție. Alături de Passat, va fi produs și Skoda Superb, sedanul cu o lungime mai mare, care își va păstra ambele caroserii, limuzină și wagon, iar lansarea va avea loc la finalul acestui an, după cum a confirmat oficial CEO-ul VW, Thomas Schafer, prezent la premiera mondială a conceptului ID.2all.

Cele două modele au fost alocate deja uzinei din Slovacia, după ce investiția programată de VW Group în Turcia a fost anulată. În Slovacia mai sunt produse modelele Touareg și Up, precum și Audi Q7 și Porsche Cayenne. Uzina are o capacitate de 400.000 de vehicule și a primit o investiție de un miliard de euro pentru modernizarea liniilor necesare noilor modele.

Planul divizării Dacia - Românii acționari minoritari vor deveni proprietari în una din cele mai mari companii globale de motoare și cutii de viteze, alături de giganții Geely și Aramco. Uzina Mecanică - evaluată la 1,2 miliarde lei CITEȘTE ȘI Planul divizării Dacia - Românii acționari minoritari vor deveni proprietari în una din cele mai mari companii globale de motoare și cutii de viteze, alături de giganții Geely și Aramco. Uzina Mecanică - evaluată la 1,2 miliarde lei

Uzina din Emden, în care a fost produs până anul trecut VW Passat, va deveni locul de producție al lui ID.7, vehicul electric din familia ID, supranumit și Passat electric, ce va fi lansat anul acesta. Skoda Superb se mută de la Kvasiny, Cehia, unde era produs alături de alte modele ale mărcii.

Cele două modele ale grupului VW sunt cele mai vândute sedanuri de clasă medie din Europa, în condițiile în care cei mai mulți dintre rivalii săi de volum, precum Ford Mondeo, Opel Insignia sau Renault Talisman, au dispărut sau sunt pe cale de dispariție, iar clienții încep să se îndrepte tot mai mult către modelele premium ale segmentului, BMW Serie 3, Audi A4 și Mercedes C Class dar și, mai nou, Tesla Model 3.

Thomas Schafer a anunțat de asemenea că a fost luată decizia privind uzina din Wolfsburg, unde este produs modelul VW Golf și unde va fi asamblat și ID.3. „Conversia uzinei este deja în curs: va fi o nouă linie pentru asamblarea împreună a lui Tiguan și ID.3, va fi o nouă unitate de presaj pentru ID.3 și vor fi luate măsuri extensive pentru perfecționarea a 22.000 de angajați”. Fostul CEO al VW Group, Herbert Diess, demarase procedurile pentru a construi o nouă fabrică, însă planurile au fost abandonate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw passat 2023
noul passat
skoda superb