Chevrolet oprește producția legendarului Camaro. „Acesta nu este sfârșitul poveștii!”

Chevrolet oprește producția legendarului Camaro. „Acesta nu este sfârșitul poveștii!”
scris 23 mar 2023

Legendarul automobil Chevrolet Camaro, care a fost lansat acum aproape 50 de ani și a reprezentat unul dintre simbolurile industriei auto americane, va înceta să mai fie produs din 2024, după cum au anunțat reprezentanții General Motors.

General Motors renunță la modelul Chevrolet Camaro odată cu finalul vieții actualei generații, a șasea, uzina urmând să fie pregătită pentru producția de automobile electrice. Deocamdată, compania nu a pregătit un automobil cu baterii care să preia numele legendar, însă șefii GM nu exclud ca acesta să se întoarcă cândva. „Acesta nu este sfârșitul poveștii Camaro!”.

FOTO A început licitația pentru cel mai mare contract de infrastructură feroviară CITEȘTE ȘI FOTO A început licitația pentru cel mai mare contract de infrastructură feroviară

Ultimul Camaro va fi produs în luna ianuarie 2024, până atunci fiind pregătite ediții speciale ale modelului. „Chevrolet a luat decizia acum, ca parte a evaluării continue a portofoliului nostru,  pentru progresul către viitorul electric cererea de vehicule electrice”, au declarat reprezentanții Chevrolet.

Lansat în 1966, Chevrolet Camaro s-a impus ca unul dintre automobilele sport ale Americii, impunându-se la fiecare din cele șase generații ca un produs de nișă, de imagine pentru marca Chevrolet, așa cum a fost și Corvette. În 2022, marca care aparține General Motors a vândut aproape 25.000 de mașini Camaro.

Dacia lansează LCV-ul electric Spring Cargo. Modelul a depășit deja 100.000 de comenzi CITEȘTE ȘI Dacia lansează LCV-ul electric Spring Cargo. Modelul a depășit deja 100.000 de comenzi

General Motors a demarat deja un plan ambițios de electrificare a tuturor mărcilor din portofoliu, dezvoltând o platformă modernă, electrică, numită Ultium, care folosește baterii mai ieftine cu 40% față de generația anterioară, dar și mai eficiente, capabile să atingă autnomii de peste 500 de kilometri cu o singură încărcare. Mărcile GM, Chevrolet, Cadillac și Hummer, au deja o serie de modele lansate sau în curs de lansare, dezvoltate pe noua platformă.

viewscnt
Afla mai multe despre
chevrolet camaro
oprire camaro