ANUNȚ Vicepreședinte Renault: Vom lansa un model Dacia între Sandero și Duster

ANUNȚ Vicepreședinte Renault: Vom lansa un model Dacia între Sandero și Duster
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 sep 2023

Gilles le Borgne, vicepreședinte executiv al Renault Group, director de inginerie al companiei, a confirmat la Munchen că Dacia va lansa un nou model, care va fi situat între Sandero și Duster.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Un mic SUV Dacia, cu o lungime de aproximativ 4.20 metri, este cel mai important proiect al mărcii după lansările pregătite deja pentru următorii doi ani, Duster 3 și Bigster. Oportunitatea de a lansa un astfel de automobil a fost discutată anterior de Xavier Martinet, vicepreședinte pentru marketing, vânzări și operațiuni al Dacia, iar acum a fost confirmată de Gillles le Borgne, potrivit AMS. A circulat inclusiv posibilitatea ca noul model să poarte numele simplu Dacia Stepway.

Lansarea viitorului SUV de clasă B - care ar urma să umple, practic, golul dintre Sandero Stepway și Duster 3 care va fi puțin mai mare decât actuala generație - ar urma să aibă loc după 2025, când va fi lansat Bigster, dar înainte de Sandero, care are un orizont de timp estimat la 2028. Pe lângă acest model, Dacia ar urma să mai lanseze un al doilea model, în clasa compactă, după cum a anunțat Luca de Meo în 2022.

FOTO Stellantis ia fața Renault CITEȘTE ȘI FOTO Stellantis ia fața Renault

Dacia lucrează în prezent la dezvoltarea noii generații a platformei CMF-B cu specificații entry, care va avea și o variantă electrică, CMF-BEV. Aceasta va sta la baza viitoarelor modele electrice ale Dacia, care vor fi lansate inevitabil odată cu interzicerea motoarelor cu combustie, în 2035.

Noul SUV subcompact, care ar putea fi construit de asemenea la Mioveni, dacă uzina va fi extinsă, va fi un concurent direct pentru Jeep Avenger, mai ales în contextul declarațiilor făcute recent de Laurens van den Acker, cu privire la intenția de a poziționa Dacia în competiție directă cu Jeep, ca „marcă de outdoor și aventură”.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia suv
dacia stepway
dacia electrica
gilles le borgne