ARF: Ghișeul Unic de Vânzări are funcția de vânzare cu reducere pentru studenți blocată

ARF: Ghișeul Unic de Vânzări are funcția de vânzare cu reducere pentru studenți blocată
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2023

Ghișeul Unic de Vânzări are funcția de vânzare cu reducere pentru studenți blocată de la sistemele de procesare a plăților operatorilor, în condițiile în care patru companii de transport feroviar persoane refuză să elibereze titluri de călătorie cu reducere pentru studenți, pe motiv că normele metodologice aferente Legii învățământului superior nr. 199/2023 nu au fost publicate, informează duminică Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), citată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"La începutul zilei de 3 septembrie 2023, în condițiile boicotului unora dintre operatorii de transport feroviar de călători (aflați sub contract de servicii publice cu Statul Român) vânzarea titlurilor de călătorie cu reducere 90% pentru studenți este posibilă doar la Regio Călători. Operatorul InterRegional Călători vinde cu o reducere de 50%, conform prevederilor legale care nu mai sunt în vigoare, iar operatorii CFR Călători, Transferoviar Călători, Softrans și Astra Trans Carpatic refuză să elibereze titluri de călătorie pentru studenți cu reducere. În aceste condiții, și Ghișeul Unic de Vânzări (bilete.infofer.ro) are funcția de vânzare cu reducere pentru studenți blocată (de la sistemele de procesare a plăților operatorilor)", spun reprezentanții ARF.

Rușii au atacat portul ucrainean Reni, la câțiva kilometri de Galați. Reacția ministrului român al Apărării CITEȘTE ȘI Rușii au atacat portul ucrainean Reni, la câțiva kilometri de Galați. Reacția ministrului român al Apărării

În noile condiții ale Legii învățământului superior nr. 199/2023, reducerea acordată studenților la călătoria cu trenul a fost extinsă la 90%, de la 50%, iar vârsta până la care aceasta se acordă a fost majorată la 30 de ani.

"Așa cum anunțam și în zilele anterioare, de la 3 septembrie 2023, Legea 199/2023 își produce efectele în privința drepturilor de călătorie a studenților. Odată cu intrarea în vigoare a viitoarelor norme se vor aplica procedurile prevăzute în acel act normativ privind verificarea identității beneficiarilor", a afirmat președintele ARF, Ștefan Roșeanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
bilete tren reducere studenti
bilete tren reducere elevi
gratuit pe tren