ARF: Studenții trebuie să beneficieze de duminică de reducerea în cuantum de 90% la călătoriile cu trenul

ARF: Studenții trebuie să beneficieze de duminică de reducerea în cuantum de 90% la călătoriile cu trenul
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2023

Autoritatea de Reformă Feroviară (ARF) consideră că studenții trebuie să beneficieze de reducerea în cuantum de 90% la călătoriile cu trenul începând chiar din 3 septembrie, considerând că legea este foarte clară în ceea ce privește drepturile stabilite și canalul de plată a facilităților, transmite Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În urma consultării juriștilor proprii și a unor avocați, noi, la ARF, ne menținem opinia că studenții trebuie să beneficieze de reducere de mâine, în cuantum de 90%. Legea este foarte clară privind drepturile stabilite și canalul de plată a facilităților, normele, sunt doar pentru a clarifica tipurile de documente cerute și modul de verificare și arhivare. Sperăm ca toți operatorii să aplice legea încă din prima zi", spune ARF, într-un punct de vedere remis agenției.

CFR Călători anunțase sâmbătă că, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se vor elibera legitimații de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenți acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învățământului superior nr. 199/2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
bilete tren reducere elevi studenti
bilete tren gratuite elevi studenti