Călătorii gratuite sau cu reducere pe CFR, doar pentru elevi începând cu 3 septembrie

Călătorii gratuite sau cu reducere pe CFR, doar pentru elevi începând cu 3 septembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2023

CFR Călători anunță că începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se vor elibera legitimații de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenți acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învățământului superior nr. 199/2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”CFR Călători informează că, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, vor fi abrogate, parțial, prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, respectiv cele referitoare la facilitățile acordate studenților la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învățământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 – Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023. Drept urmare, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se vor elibera legitimații de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenți acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învățământului superior nr. 199/2023.

FOTO Oligarhul ucrainean care l-a făcut mare pe Zelenski în showbiz, anchetat pentru fraudă CITEȘTE ȘI FOTO Oligarhul ucrainean care l-a făcut mare pe Zelenski în showbiz, anchetat pentru fraudă

CFR Călători reamintește tuturor că ”legitmațiile de călătorie valabile la trenurile CFR Călători care circulă în trafic intern pot fi cumpărate cu anticipație”.

”Înainte de urcarea în tren, recomandăm călătorilor să se asigure că au legitimație de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii aplicate conform reglementărilor în vigoare”, mai precizeză compania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bilete cfr gratuite elevi
gratuitate cfr elevi
cfr bilete studenți