Audi recheamă 127.000 de autovehicule echipate cu motor diesel Euro 6, din cauza problemelor legate de emisii

Audi recheamă 127.000 de autovehicule echipate cu motor diesel Euro 6, din cauza problemelor legate de emisii
scris 22 ian 2018

Audi a demarat o rechemare pentru 127.000 de autovehicule din Germania și de pe alte piețe, ca urmare a unei acțiuni a autorităților germane care au detectat un software ilegal ce controlează emisiile pentru motarele diesel Euro 6, potrivit presei germane.

Mai multe publicații germane și agenții de presă au transmis informații corelate care vorbesc despre o rechemare amplă a mărcii Audi, pentru modelele A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, din care doar circa 77.600 de vehicule au fost înmatriculate în Germania, iar restul pe alte piețe. Informațiile au pornit pe surse și au fost confirmate ulterior de Ministerul Transporturilor.

Acțiunea are la bază o descoperire făcută de KBA, autoritatea de transport federală, potrivit căreia software-ul de management al motorului analizat oprește sistemul de reducere a emisiilor pe timpul rulării în trafic real, deși în timpul testelor de emisii acesta acționează pentru obținerea unor valori corespunzătoare legslației. Printre pedepsele pe care KBA ar puteasă le aplice producătorului se numără retragerea omologării pentru cel mai nou model, limuzina A8, abia lansată în 2018.

Tehnologiile noi provoacă probleme noi: Jaguar recheamă în service modelele XE, XF, XJ și F-Pace pentru că se stinge vitezometrul în mers CITEȘTE ȘI Tehnologiile noi provoacă probleme noi: Jaguar recheamă în service modelele XE, XF, XJ și F-Pace pentru că se stinge vitezometrul în mers

Potrivit Automotive News, reprezentanții Audi au declarat că modelele despre care scrie presa au fost deja incluse în rechemarea voluntară din iulie 2017, când circa 850.000 de autoturisme echipate cu motoarele diesel V6 și V8 au fost invitate pentru ca softurile să fie revizuite, testate și retrimise la KBA pentru aprobare. Declarația făcută de cei de la Audi mai spune că există o cooperare cu KBA de mai multe luni, iar în urma acestui proces, KBA a emis o notificare privind modelele Audi cu motoarele V6 TDI.

Automobilele care trec printr-un astfel de proces de revizuire și update al softului bănuit că manipulează emisiile în timpul testelor vor fi obligate să respecte normele de emisii și în trafic real, astfel că cele mai importante efecte pe care le vor resimți proprietarii lor vor fi o scădere a consumului în paralel cu o pierdere de putere.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
teste de emisii