Audi va cumpăra 100% din acțiunile Sauber, pentru a intra în Formula 1

Audi va cumpăra 100% din acțiunile Sauber, pentru a intra în Formula 1
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 mar 2024

Consiliile de Supraveghere ale companiilor Volkswagen AG și AUDI AG au votat preluarea completă a Grupului Sauber, un pas necesar pentru intrarea completă în Formula 1 a mărcii Audi. Ca urmare a acestei decizii, a fost aprobată și noua conducere a echipei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Voturile date de Consiliile de Supraveghere ale companiilor VW AG și Audi AG, care reprezintă, practic, acționarii celor două companii, au stabilit definitiv faptul că Audi va cumpăra integral echipa Sauber, iar noul șef al Sauber va fi Oliver Hoffmann, numit în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Grupului Sauber. În același timp, Andreas Seidl, care anterior a fost director executiv, va deveni CEO al echipei Audi F1. Cariera lui cuprinde echipa McLaren F1 și Porsche LMP1.

DECIZIE SEMNATĂ Guvernul vrea să investească peste un miliard de euro în două terminale din Portul Constanța, pentru a face față concurenței altor porturi europene. Ungaria își face port... în Italia CITEȘTE ȘI DECIZIE SEMNATĂ Guvernul vrea să investească peste un miliard de euro în două terminale din Portul Constanța, pentru a face față concurenței altor porturi europene. Ungaria își face port... în Italia

Odată cu numirea lui Oliver Hoffmann, care anterior a fost membru al Consiliului de Adminsitrație al Audi AG, Gernot Dollner, CEO Audi, preia și atribuțiile acestuia și devine și director de dezvoltare tehnică al mărcii.

Noua decizie a grupului VW extinde și mai mult termenii înțelegerii cu Sauber și accelerează pregătirile Audi pentru primul sezon în care va participa în F1, cel din 2026. Miza acestei investiții în Formula 1 este consolidarea mărcii Audi pe scena globală și crearea unei colaborari între sporturile cu motor și producția de serie.

Conform înțelegerii votate de Consiliul de Supraveghere, Audi AG va prelua 100% din Sauber Holding AG, în urma acordului cu actualul acționar majoritar Islero Investments AG.

ULTIMA ORĂ BMW investește, în sfârșit, în România. Joint venture cu un gigant japonez IT, în care vor lucra mii de oameni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BMW investește, în sfârșit, în România. Joint venture cu un gigant japonez IT, în care vor lucra mii de oameni

Manfred Döss , Președintele Consiliului de Supraveghere al AUDI AG: „Intrarea în Formula 1 nu este doar punctul culminant al istoriei de succes a Audi în sportul cu motor, ci și o provocare sportivă atât de mare, cât este un angajament financiar. Prin gruparea responsabilităților lui Oliver Hoffmann și preluarea completă a Grupului Sauber, ne accelerăm pregătirile pentru sezonul 2026.”

Andreas Seidl, cel care va conduce efectiv echipa Audi F1, și-a început cariera în motorsport în programul BMW de Formula 1, în care a fost inclusiv director al operațiunilor de curse. În calitate de director de echipă, Seidl a încheiat cu rezultate foarte bune mai multe campionate mondiale și a reușit trei victorii generale la prestigioasa 24 de ore de la Le Mans. Din 2019 până în 2022, Seidl a fost Team Principal al echipei McLaren Formula 1.

„Le mulțumesc lui Gernot Döllner și Oliver Hoffmann pentru încredere și aștept cu nerăbdare să conduc Audi în Formula 1 împreună cu o echipă foarte motivată în calitate de CEO al Audi F1 Team. Avem o foaie de parcurs clară pentru modul în care dorim să devenim competitivi atât în ​​Hinwil, cât și în Neuburg. Avem obiective ambițioase. Realizarea acestora este în curs și va fi accelerată în continuare prin preluarea completă a Sauber de către AUDI AG”, a declarat Andreas Seidl.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi formula 1
sauber
andreas seidl