Austria majorează subvențiile pentru achiziționarea de mașini și biciclete electrice

Austria majorează subvențiile pentru achiziționarea de mașini și biciclete electrice
scris 30 iun 2020

Austria va majora din iulie subvențiile pentru achiziționarea de mașini și biciclete electrice și va tripla subvențiile pentru punctele de încărcare, în cadrul eforturilor de a lupta cu încălzirea globală, a anunțat luni ministrul Economiei, Leonore Gewessler, transmite Reuters.

Cumpărătorii de vehicule electrice vor primi de miercuri un sprijin de 5.000 euro, față de 3.000 euro în prezent. Majorarea este rezultatul eforturilor comune cu industria auto, care va contribui la subvenții cu 2.000 de euro, a precizat Leonore Gewessler, scrie Agerpres.

Mașina Dacia de 5.000 de euro, disponibilă, în sfârșit, în Franța. Sandero și Duster participă la Programul Rabla din campania guvernamentală CITEȘTE ȘI Mașina Dacia de 5.000 de euro, disponibilă, în sfârșit, în Franța. Sandero și Duster participă la Programul Rabla din campania guvernamentală

De asemenea, sprijinul pentru punctele de încărcare va fi triplat la 600 euro pentru stațiile de încărcare de la case și la 1.800 euro pentru stațiile de încărcare de la blocurile de locuințe.

În prezent, Austria are aproximativ 5.500 puncte de încărcare și vrea să crească rapid acest număr, a explicat ministrul Economiei.

Până la 31 mai 2020, erau înmatriculate aproape 33.000 de vehicule electrice, aproximativ 0,7% din totalul numărului de mașini, conform datelor de la Statistik Austria.

De asemenea, pentru achiziționarea de biciclete electrice vor fi acordate subvenții de până la 1.200 euro. Statul acordă până la 700 euro, iar restul de distribuitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
biciclete electrice
subventii
austria