Italia interzice utlizarea compartimentelor de bagaje din cabina avioanelor

Italia interzice utlizarea compartimentelor de bagaje din cabina avioanelor
scris 29 iun 2020

Depozitarea bagajelor de tip carry-on în compartimentele de bagaje din cabina avioanelor care sosesc sau pleacă din Italia este de acum înainte interzisă din motive sanitare, a anunțat vineri Autoritatea aeronautică civilă italiană (ENAC), transmite AFP.

În aceste condiții, pasagerii vor putea lua la bordul avioanelor doar bagaje suficient de mici pentru a încăpea în spațiul de sub scaunul din față, a precizat un purtător de cuvânt de la ENAC, scrie News.ro.

VIDEO Amazon a cumpărat startup-ul Zoox, care dezvoltă propriul vehicul-taxi autonom CITEȘTE ȘI VIDEO Amazon a cumpărat startup-ul Zoox, care dezvoltă propriul vehicul-taxi autonom

Autoritatea aeronautică a precizat că interdicția vizează evitarea contactelor între pasageri și urgentarea procedurilor de îmbarcare și debarcare pentru a diminua riscul de transmitere a virusului.

Asociația pentru protecția consumatorilor, Codacons, a salutat vineri această decizie care va permite evitarea haosului care se produce uneori în cabine "când pasagerii își depozitează bagajele în compartimentele de deasupra capului". "În acest domeniu, italienii se numără printre călătorii cei mai indisciplinați din Europa, provocând întârzieri și cozi care în prezent alimentează riscul de contagiune", apreciază Codacons. 

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane
italia