Austria va da în judecată Airbus, pentru fraudă privind o comandă de două miliarde de euro pentru avioane Eurofighter

Austria va da în judecată Airbus, pentru fraudă privind o comandă de două miliarde de euro pentru avioane Eurofighter
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2017

Ministerul Apărării din Austria va da în judecată Airbus, pe care îl acuză de înșelăciune și fraudă privind o comandă de două miliarde de euro pentru avioane de luptă Eurofighter, din 2003, anunță joi agenția APA, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

O anchetă ministerială încheiată recent a conchis că Airbus și Eurofighter au indus în eroare Austria, cu intenții de fraudă, în legătură cu prețul de achiziție, scrie APA, fără a cita surse.

Rezultatele anchetei urmează să fie făcute publice joi, scrie News.ro.

Airbus nu a comentat informațiile.

Austria a comandat inițial 18 avioane Eurofighter, dar a redus comanda la 15 în 2007. Apoi a cerut o revizuire a comenzii făcute cu patru ani mai devreme, în urma unor acuzații de dare de mită.

Contractul a fost controversat de la început. Aproape imediat după anunțarea sa, în 2003, au apărut acuzații că politicieni, membri ai administrații și alții au primit bani, prin intermediari, pentru contracte suplimentare care au însoțit achiziția.

OMV Petrom concurează companiile de stat: peste 80% din profit distribuit ca dividende. Compania a revenit pe plus, cu un profit net de 1,04 miliarde lei CITEȘTE ȘI OMV Petrom concurează companiile de stat: peste 80% din profit distribuit ca dividende. Compania a revenit pe plus, cu un profit net de 1,04 miliarde lei

Evioanele Eurofighter sunt construite de un consorțiu care include cel mai mare grup aerospațial din Europa, Airbus, compania britanică de apărare BAE Systems și grupul italian Leonardo.

Deși contractele suplimentare au făcut parte din acord pentru a genera afaceri pentru companiile austriece, costurile acestor contracte ar fi trebuit raportate separat.

Procurorii austrieci și germani anchetează dosarul de ani de zile, iar procurorii din Munchen se așteaptă să încheie procedurile preliminare până la jumătatea anului.

Airbus cooperează cu ancheta germană, precum și cu alte trei investigații privind presupuse nereguli pe piețele de apărare sau de securitate, inclusiv cu o anchetă britanică privind un contract în domeniul comunicațiilor cu Arabia Saudită, în valoare de 3,3 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
eurofighter