Dubai cumpără 200 de mașini Tesla echipate cu funcția Autopilot pentru o flotă de taxiuri autonome

Dubai cumpără 200 de mașini Tesla echipate cu funcția Autopilot pentru o flotă de taxiuri autonome
scris 15 feb 2017

Orașul Dubai cumpără 200 de automobile electrice Tesla, echipate cu cea mai nouă versiune a funcției Autopilot, în contextul în care țintește să devină un lider mondial al mașinilor fără șofer, informează Business Insider.

Astfel, flota de taxiuri a Dubai Taxi Corporation va fi completată cu 200 de automobile Model S și Model X, un acord în acest sens fiind semnat luni de Elon Musk, CEO-ul Tesla, și de autoritatea pentru transporturi din Dubai.

Acordul, semnat în aceeași zi în care Tesla început să vândă mașini electrice în Emiratele Arabe Unite, face parte din planul Dubaiului ca un sfert din călătoriile cu mașina de pe străzile sale să fie realizate fără șoferi până în 2030. Dubai dorește să devină “cel mai inteligent” oraș din lume și să reducă masiv poluarea, inclusiv cu ajutorul mașinilor electrice.

Valoarea acordului nu este cunoscută, dar este estimată la peste 18 milioane de dolari.

Aeroportul din Dubai ar putea deveni cel mai aglomerat din lume în actualul deceniu CITEȘTE ȘI Aeroportul din Dubai ar putea deveni cel mai aglomerat din lume în actualul deceniu

Funcția de conducere autonomă a automobilelor Tesla a fost lansată în 2015, însă, atât din cauza legislației cât și a limitelor acestei tehnologii, este necesar ca șoferii să mențină permanent mâinile pe volan. În toamna anului trecut, componenta hardware a sistemului Autopilot a fost îmbunătățită. Softul care va permite funcționarea complet autonomă a mașinilor este încă în faza de testare.

La începutul lunii ianuarie, Tesla a anunțat că a angajat un fost specialist software al Apple, Chris Lattner, pentru coordonarea dezvoltării funcției Autopilot.

După ce funcția Autopilot va trece de etapa testelor, taxiurile Tesla din Dubai - și nu numai - vor putea transporta persoane fără ajutorului unui șofer.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
dubai
electrice
fara sofer
masini autonome
autopilot
elon musk
taxi