Austria vrea limitarea curselor aeriene low-cost la nivelul Uniunii Europene

Austria vrea limitarea curselor aeriene low-cost la nivelul Uniunii Europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2021

Ministrul austriac al mediului Leonore Gewessler speră să aducă acțiuni legale la nivelul Uniunii Europene pentru limitarea curselor aeriene low-cost, relatează Euractiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Lucrăm în prezent la o soluție în linie cu legile UE pentru a lupta împotriva prețurilor de dumping care dăunează mediului”, a afirmat aceasta.

Gewessler a anunțat o propunere similară în 2020, după ce guvernul de la Viena a afirmat că va acorda Austrian Arlines 650 de milioane de euro pentru a salva compania de la faliment, însă ulterior problema curselor low-cost a fost trecută în plan secundar din cauza pandemiei de COVID-19 care a afectat puternic companiile aeriene, scrie Hotnews.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

„Acest subiect a fost primit cu mare interes în Europa și vom continua cu el”, a afirmat Gewessler, notând că propunerea, care în prezent este în forma finală de redactare, urmărește să interzică „crearea unor prețuri artificiale” mai mici decât costurile reale ale companiilor aeriene.

Săptămâna trecută vicepreședintele Comisiei Europene responsabil de schimbările climatice, Fans Timmermans, a anunțat planuri similare, cerând limitarea curselor scurte și majorarea prețurilor biletelor.

„Am fost foarte mulțumită că Timmermans a recomandat limitarea zborurilor pe distanță scurtă”, afirmă Gewessler.

viewscnt
Afla mai multe despre
low-cost
austria